澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
po錯
想問如果之前澳洲media bachelor grad而家番去讀一年master就可以了?讀既科係咪需要onlist
thank you
有冇等緊入QUEENDLAND既500 HOLDER,諗緊好唔好去NSW過冷河
要係Nsw等14日定係你等qld 80%再入 好似到時唔洗隔離
qld都冇講唔駛隔...
由我巴你好

想問下 如果我本新係有個marketing degree, 但係想轉行讀個graduate diploma 比如係 IT student visa會唔會大機會批?
我係咪抽中lazy officer
就快飛鳥 少少緊張

追呢個 series 可能有 10 個以上 終於到我啦

落地之後好快又有一堆問題要處理 申請呢樣嗰樣
由巴 咁依家申請同批485時 人仲使唔使喺澳洲
我老婆個朋友
物理治療師 65分 計埋state sponsor70
岩岩收到vic 190 invite

各位加油把握機會
我都諗緊
我問過tafe,佢回覆話得ipa係accredited,其他叫我自己問
70分都有得收
岩岩禁入caanz個網一搵就有喇喎
仲易過你左問右問啦大佬
今日澳洲移民部長話會有特別補償簽證比由於疫情返唔到澳洲既485簽證現在或前持有人,主要受惠者為2020年2月1日後過期既485簽證。

之前有好多朋友問我485過期點算,依家有機會可以重新申請啦。大家繼續密切留意澳洲簽證最新消息啦。

https://ministers.dese.gov.au/tudge/further-support-international-education-sector-and-international-students
要睇你幾時過黎讀,2011年11月之前過黎的話就要讀番on MLTSSL既專業。唔係的話就唔使。

條片唔錯
點解要讀GD?大機率攞唔到485。
唔出奇,澳洲人出名懶,所以效率高先係好彩。
呢個series陪伴你我成長
唔係必須係境內。
境外境內?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞