澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
想問吓申請485之前個兩年係唔係一定要全部係澳州,我而家online咗一年剩低年半有無機會奶嘢
啱啱就喺 nsw service 俾個唔撚識英文嘅支那人一野隊埋嚟叫你幫手同 d staff 講英文

澳洲岐視問題好嚴重咁
邊度都會有歧視,嚴唔嚴重其實某程度上睇自己點處理。
Unfortunately,唔會。
取決你前一年半有無學生簽證。
我見immi個網話要6-9個月有D淆底
呢個係成個application既官方處理時間。並唔係你上面問既CNCC後要等幾耐既時間。
合照係之一啦。
我都係呢個situation諗住同老細講聲可唔可以簽埋個subsequent 下個禮拜就同女朋友去簽紙 依家係驚唔知移民局駛唔駛要我地證明係同住緊得合照證明
我個course 就2年半既 我就開學前已經攞左visa(啫係今年2月初)係唔係多數冇事
想試下澳洲啱唔啱自己,係咪應該working holiday一年感受下先再apply會好啲
求婚行禮個啲唯有後補為佐簽個subsequent visa又冇同居住址證明 唯一辦法係快啲簽紙
想請問係咪要用番申請485果本護照來申請香港189/191 stream
本BNO等緊續期, 但用特區護照申請的話幾年後轉PR時又已經過左期
咁咪境外續特衰護照囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞