澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
假設你之前無申請過485。

可以讀個1年既商科master,然後用以前既accounting bachelor申請485 skills assessment黎搞485 GW Stream.
人仲係香港呀,offshore冇乜機會?
係,我申請 TU500 另外2個FD都係即日無左個句requested for action,有D怕係咪VFSglobal無send我份野
唔該晒
咁如果女主簽讀master ielts 7
男伴簽有冇ielts最低要求?
今日啱啱收到到190嘅邀請, immi online要我attach 香港嘅良民證
我人係澳洲
上警務處個網寫我需要 "由有關領事館/移民局/政府部門發出的信件影印本"
想問下點樣先會拎到封信?
我係唔係要先係immi online度交咗個application, 再等department of home affairs 寫信或者email requests我?
巴打幾分
夾埋state nomination有85分
我冇特別做啲咩去追高分
可能我個職業需求比夠大, 所以簡咗我
Congrats
巴打,想問下由申請到收到invite 你係大概幾耐時間
Thanks
果然依家都係只有境內先收到190...

答番你,你要遞交左簽證申請先,之後移民局會主動email你份referral同通知你做HK CNCC。
無。
咁又唔會,我有幾個cases都係做完biometric無update最後都批。
無咩機會,最快要等下年限制offshore 190會係咩情況。
搵香港solicitor 做public notary,不過要俾錢
唔該曬由巴
澳洲嘅police check我琴日已經交咗錢申請
我可唔可以依家靠遞交咗個pr申請先, 之後再補番個澳洲嘅police check畀佢?
咁樣可以快啲收到移民局通知, 去處理個香港police check
我依家差香港 澳洲嘅police check同身體檢查, 其他資料已經交曬上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞