澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
唔算, 4個6都考唔到就咪學人移民啦 同比人屌唔講粵語班新移民有咩分別
Hi由我巴
想問如果黎緊畢業 喺regional NSW搵到工 但諗住做夠一年就去SA
會唔會影響到我485個visa或者申請191?因為佢話定居 我咁樣regional搬regional唔係定居?
唔會影響,而且Regional NSW同SA係移民局角度都係偏遠地區。
BNO =/= British Citizen。
咁每個人情況唔一樣,一竹竿打一船人唔係咁好。
問錯post。
有冇2月去VIC開學嘅巴絲,見到佢話要self-quarantine 72 hours,係咪自己book酒店或者bnb就得,唔需要指定酒店嗰啲?同埋去accommodation嘅過程自己call Uber/ public transport都可以?
咁即係唔想考ielts, 正確既步驟應該係先去英國,住六年攞到BC , 之後去澳洲
英國又做condom
澳洲隔離之前係隔離酒店, 一落機就巴士車你去,無得揀
無啦 拎左bc就唔再係bno/hk passport,仲點行Hong kong stream.
因為依家係home quarantine上網睇好多都係得14 days quarantine details
邊個話

大把人有特護加外國passport
You might need to prove your knowledge of the English language if you’re 18 or over and applying for citizenship or to settle in the UK (known as ‘indefinite leave to remain’).

笑死
笑左,為左唔考雅思可以去到幾盡?
本身有BC
諗緊去唔去aus好
曬氣 依家 考英文唔得根本唔洗諗
想不勞而獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞