澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
唉。。。買左10/12機票 都唔知去唔去到
Ching有野唔明,點解話189/191冇年齡限制,唔話申請果陣要45 age under咩?
Thx
Age restriction 係485
但apply PR visa 189就有喎,18-44, 即係最遲40前要經482過到去?
巴打你好
我本身有個language底嘅hk bachelor degree
但做咗幾年唔關事嘅工 (customer service)
諗住行485 讀master 最想讀返speech therapy 可行不?
定係轉讀hotel management會好啲?都有興趣。
邊一科前景會好啲?
Thanks
由我巴你好 想問吓如果讀完一年diploma 之後可以直接駁上degree讀兩年 中間唔使任何language requirement 咁樣嘅話apply 485係咪唔會有任何影響?
可以。
諗住行485 讀master 最想讀返speech therapy 可行不?
可以,有學校收就得。

定係轉讀hotel management會好啲?都有興趣。
邊一科前景會好啲?

Speech Therapy專業D,但係可能Hotel Management實用性會廣少少,睇你喜歡邊個方向。
Age restriction只係for Points Test Stream / Nomination Stream,唔包括HK Stream.
由巴
我gf 2025年7月先expire 485,打算出年5月出發既話係咪得番rural area 3年呢條路?
而家政策係咪留3年就可以直接申請pr
單講搵工嚟講,邊一行會缺人啲?
始終母語唔係英文,怕speech therapy嗰邊好難搵到工
是的,可以。
單講搵工嚟講,邊一行會缺人啲?
唔清楚。
Speech 你唔驚搵唔到工 驚grad唔到實際d
有冇相熟agent介紹?
因為我想defacto 女友,同埋自己case有少少複雜
想親身講好d
你問個agent有冇相熟agent介紹
sor小弟唔知
樓主有冇contact留低想私下搵你
#1咪有
好心咪鬼讀speech 英文又唔係native 揀其他醫療科好過啦 nursing physio呢啲先高速拎pr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞