澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
485先真, 自膠
成個月都未批student visa 慢過我既人都批晒了
批簽呢家野係有D運氣係入面,耐心等吧。
TAFE - Bechalor of Accounting 都可以,但係搵工方面肯定無咁認可。
唔會,就算primary都唔會。
If you cannot be vaccinated for medical reasons

If you are a traveller who cannot be vaccinated for medical reasons, you will need to provide proof of a medical exemption. You should also check any requirements, particularly quarantine requirements, in the state or territory to which you are travelling.

要試。
想做你生意當然係講到唔搵佢寫就meet個requirement。

自己寫最大好處就係自己最熟自己既projects。
做到隻狗咁好過無工開啊。
你最好跟返你個代理既strategy,唔方便評論太多。
原來認可性不一樣
真係要再念念

多謝
想問下物理治療我見到flinders university 個master of physiotherapy 無相關背景都讀得?個graduate diploma係唔係flinders可以讀到?
真 lockdown 個排真係好得人驚 咩工都搵唔到
請問若果degree GPA
太低又不相關係唔係唔應該報master 報番degre
定係考ielts 高分啲照上
thx
想問下我幾年前去澳洲wh果時用特衰護照申請簽證,如果而家轉用BNO去搞移民有冇問題?因為我以後想主力用BNO去外地
由巴,想問下澳洲accounting機構有cpa, ca, ipa
如果個course只係得其中一個認可,對gw stream嘅485有無影響?會唔會話有齊三個先可以申請485?
唔該晒
雖則我好似未聽過有accouting degree係得一個機構認可,但係移民黎講無所謂,攞到其中一間既skills assessment就可以。

你講緊既係邊個degree?
可以,之後申請簽證時兩個護照都declare,但係以BNO為primary就得。
每間學校每科master既收生要求都唔一樣,你咁樣問我好難答你。話唔定有學校唔太care GPA都可以收你master。
岩岩問左一下,原來已經改左制了,依家係必須要有相關degree先可以申請。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞