澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
想請問
PSW 要求要喺澳洲讀兩年書,係要讀足兩年?
如果本身master課程duration 係兩年,但學校allow credit transfer,最終只讀咗一年,合資格拎485嗎?
唔合。
1 都可以;
2 可以,你咁鐘意搬屋的話。
唔會。
咁請問都係應該盡報碩士?
由巴,
1)請問係咪年紀大(4X)就唔洗諗500VISA?
2)PARTTIME 時數係咪轉左40?
THX~
20 HRS 真係交完租都無錢食飯
1 唔一定既,讀master就比較大機會。
2 咩意思?讀master coursework的話,主持有人依然每兩個禮拜40個鐘,配偶就無限制。
THX
想問下有冇巴打知道qs條career path可唔可以做上去construction project manager? 定係都係要讀返第二個degree?
想問我有香港degree 如果去讀tafe carpentry係咪好難會批到study visa?
是的。
你好阿由我巴 小弟而家申請緊485 我想問attach哂documents之後洗唔洗㩒依粒制?
唔該晒由我巴

只係因為想住勻咁多個state 睇下邊個最適合自己 最中意先定居

想補問多一條 之前開咗個immiaccount申請500 係咪用返同一個account申請485就得?
利申:我記得你好似係之前d post答過類似 但搵唔返係邊其實第一題你都好似答過
想問畢業生係要係澳洲當地畢業?
定係同加拿大一樣 香港畢業都計?
宜家讀書少變咗大贏家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞