澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
聽聞cabinet-making都唔錯。
澳洲終於開關了,你地準備好未?

From 1 December 2021, fully vaccinated eligible visa holders can now travel to Australia without needing to apply for a travel exemption.

其中最主要既簽證包括: 學生簽證 / Working Holiday / 僱主擔保 482 / 偏遠地區工作 (491/494)。

入境條件為 fully vaccinated。

https://covid19.homeaffairs.gov.au/vaccinated-travellers
有限州份嗎?
老婆同仔未有VISA係米無辦法一齊入?
想make sure
想問下係咪姐係on list可以出境再入返
今朝都睇到
但其實係咪代表offshore application 變番covid 前既要求
依家呢個開關 同 offshore申請要求 無直接關係。

當然唔排除下一步就係放寬申請要求。
重點唔係 on list,係持有既簽證。
呢個係聯邦政府既公佈,估計之後陸續每個州都一定要收international arrivals.

無簽證當然係唔入得,仲唔快d申請?
sor我嘅意思係 好似我家陣485係上面個list上面
姐係可以travel? 返香港再入返境
Finally
慢慢黎吧。
話同學生簽分開申請會好啲,所以一直都唔知幾時申請dependent visa好
宜家係咪唔可以由Byron bay個邊陸路入境Queensland
由巴,
下年考完DSE, 過去澳洲讀TAFE課程, 請問讀完揾工會否好困難呢?
無大學學歷係咪無人請?
Tks
Tafe 嘅嘢關大學學歷乜事
未畢業 做到隻狗咁
擔心學無degree 唔夠人掙囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞