[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(284) 睇#1

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
Arctic個隻夠打u12s再上收皮
be quite u15都打唔贏
咁TT隻塔呢?
4-5年冇砌機
岩岩買完料好緊張
咩spec
想問下我張顯示卡把風扇一高速轉既時候就會有啲震聲,係咪正常?顯示卡係3060ti dual oc
唔正常,風扇故障
新機一個月到,咁快就玩完?
試下插實啲,螺絲扭緊啲,再唔係加多個支撐㗎
睇吓仲有冇聲

Hcp 啦
反而嘈我又唔覺得係咩野問題屌你咩 你係房打機 帶住耳機 你唔係怕會比風扇聲影響掛

家陣要既係performance …..你要佢靜啲又點
靜啲係唔係可以涼啲? 唔係架麻
漏仲好
全部影相換新零件(曬時間寄黎寄去)
我唔係盲推
我係用完之後感覺到佢好壓溫度先介紹 同埋真係唔貴

加上果啲風扇聲 聽到都開心啦 一部機7-8把風扇加埋 真係唔爭佢果啲dB

再者
買呢啲野梗係功能大於一切
嘈根本唔影響 有耳機架麻
就算無帶耳機果時

你都會自然比風扇聲同化左 聽住果一大埋風扇聲好舒服
TT > T-T
巴打想問下
Corsair RM Series™ RM750
Seasonic FOCUS PLUS Gold 750W
Antec NeoECO Gold Modular Series NE750G M 750W 80 Plus Gold Fully Modular

呢3隻點揀好? (i7 9700k + 3070)
Seasonic / FSP pro / 超級花3
Seasonic
1 x Seasonic Focus GX 850W 80 Plus Gold Full Modular
價錢:$1,139

1 x FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$1,099

1 x Super Flower Leadex III Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$1,079

總計: $3,317
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NywzNjgsNDQzNg
唔該巴打
最後決定買seasonic
Sorry 超新手 想買部notebook 平時只玩football manger
睇Netflix/ YouTube / 聽歌 預$5000-$10000 有冇巴打可以推介1-2款我去購買 謝謝你們🙏🏻🙏🏻

Football manager基本要求:

Ok thank you
玩fm唔洗5000蚊,我部lenovo 330-15ich ram upgrade 順到
睇片最重要的大mon HP Laptop 17-by4063cl $4xxx咁上下 ,唔知加唔加到SSD
睇戲/YouTube 清唔清 Anyway謝謝巴打🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞