[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(284) 睇#1

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
AL120係咪好好賣?
以前正都一盒盒放係度
宜家冇晒, 得返SL140, ST120同埋少量SL120
1 x Cougar MX340 Window Gaming ATX Case (三風扇版本)
價錢:$399

1 x SilverStone FARA R1 PRO ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$480

1 x Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid ATX
價錢:$860

㨂咩好
你塊老母板有前置type-c插口咪揀meshify
另外2個你自己鍾意邊款咪邊款
MX340 前面板好似無乜窿入風? 如果係ge就散熱比較差
Thx ching
佢有隻MX330
面頭係網 應該好D
同其他比較呢?
想問jusb3 位入面D針頭斷左好多條仲用唔用得
咩叫白卡?

連登果啲白卡佬嘅卡?
30" 風扇
3060 ti ,650W 咩都夠

850 W = 3090 用都得
升唔升到要睇埋你火牛幾大,夠唔夠同時俾電cpu 同張卡。

game 方面就自己睇返 system requirement 你粒 cpu / 想買果張卡啱唔啱條件
(求砌電腦list )$12000-15000, 只要用來工作用,3DMax, SketchUp, AutoCad, Photoshop, Lightroom classic
謝謝
我條970pro首發到而家仲生勾勾
Between 你冇爆tbw做咩唔拎去保
係咪有堆開機時啟動嘅程式?
係就熄哂轉用先開
想問吓大家邊間砌機執線執得靚仔? 試過好多間都麻麻地 嚟緊準備砌新機
無盒無單可以點拎去保
利申堅唔識
咁冇了rip
Dragon centre唯一用途就係update driver
果啲乜rgb gaming mode一律唔建議用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞