[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(284) 睇#1

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
哦原來講緊個箱
https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mini-itx/masterbox-nr200p/#specifications
CLEARANCE - GFX
L: 330mm (incl. power connector), H: 156mm (incl. power connector), W: 60mm (triple slot)

買卡前去官網睇 dimension
2萬蚊list, 去到英國買應該$2萬7左右
咁又唔駛,就咁上面條list都有d英國仲平,係老母版大部分偏貴
轉下料個價唔會差咁多
呢d個價差得仲少,仲要有保
英國newegg好多都係美國寄緊係
amazon買好過
1026磅計埋VAT
yes
好想買z690 formula
想問下大家啲舊機 舊mon會點處理
開得行得 就咁扔好似好哂
又係你條撚樣
好想買呀呀呀
請問下$1000~2000個range想要AMD 5600x的ATX motherboard,有wifi,有咩推介
ASUS TUF GAMING B550-PLUS (WI-FI) ATX?
定ASUS TUF GAMING B550M,真係唔太識
共石不了.

1000尾
ATX: MSI MPG B550 GAMING CARBON WIFI ATX

1000頭
MATX: MSI MAG B550M Mortar Wifi Micro-ATX

如果你想要1000尾既 MATX wifi 板or 1000頭既 ATX wifi板先用共石
就咁睇同$12000公廁list差唔多
有d野貴左唔值

張3070 LHR都要咁貴
板可以用返mortar
ram兩條好過4條
如果有3600CL16就上
打機16GB都夠用
風塔是但arctic 34以上就得
注意機箱通風
係同型號(CR2302?)就得
有無需要拎出街?
如果無可以考慮下砌機
睇完#1先
你唔識砌咁好難做
不如買廠機或者睇啱邊部攞上黎問意見?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞