現代男人體能上有無可能練到中古世紀打仗既男人咁既體格?

634 回覆
15 Like 150 Dislike
調轉,之前有post 講過,人類點解係原初社會生存到,唔係因為人類跑得快,而係人類可以長期跑,反而d 動物大多數都係跑短途快但就跑完短途已經無力再跑,所以先會俾人類圍剿到。
地盤佬 同農民唔係現代人?
點解咁撚多9upper
現代槍炮裝備你以為好輕?
定就咁揸枝手槍打仗?
淨係話古代係職業打仗已經錯曬啦
但係真係冇飯食喎
現代既農民靠科技工作都體能咁好
點追得上無用過科技既習慣呢請問?
有馬有驢有牛負責載貨
你都白撚痴

農業大撚晒呀 中世紀呀 歐洲呀
你睇下宜家啲歐洲人係咩體格先啦
你知唔知歐洲男人做gym個比例有幾高

古代人對身體研究會好過我?會嘅話我就唔洗讀噉多書啦傻閪
古代冇乜脫產士兵
邊養得起
揸槍有7xkg?
人地以前職業打仗現代有無咁多仗比你打先?
一係你就擺特種部隊嚟比
普通一個現代人點樣夠古代既人比啊
無錯,身高d 即係手長d,即係肌肉量大d 同發力距離長d同埋重d, 呢3樣加埋就係大力d

所以現代人平民同古人既平民打一定係現代人贏
我覺得你應該咁比
現代唔用科技既農民vs古代既農民

邊個體能好
你老母閪

你親自試下每日淨係湯肉湯食麵包然後屋企跑2個鐘頭

兩個月內唔甩頭髮跌肌肉呼吸出事我跟你姓
人地餓到食樹皮都有力水逃難,真係大力好多
奧運運動員
特種部隊軍人
NFL啲大隻佬

應該勁過古代人啦
Btw 點解個個都要用現代普通人對比古代農民
現代都有農民架 你應該用現代農民vs古代農民
是但香港甲一籃球執一件都高過中世紀average
中世紀嘅人係直頭唔健康
但係佢未勞損得勁
仲做到每日1000下嘅話
應該可以一拳打死一日做8x20下仲要叫生叫死嗰d囉
現代農民用機械耕種體能一定差D架
有鈍器加嗎
又有關節位同對眼俾你用刀仔吉
係街未搵得返睇過嘅一條紀錄片。

我想表達係貴族套甲都度身訂造,片入面呢種甲好似係40kg重,同現代士兵身上裝備重量差唔多。
所以物理條件上可以靈活作戰同跑動,但身體條件上就好難講了,貴族唔似會食唔飽嘅,但可能唔運動以致作戰力低下,始終貴族嘅義務可以好無束縛力。
正解
話無飯食個班人會好廢個啲
你去中國搵下啲農民大佬喱比下先
普通一個現代人點比得上古代既普通人
反布我職業就現代屈啲架啦應該
不過你點知古代啲人有無玩gym姐
人地分分鐘都用石頭當鐵舉

見到你
我肯定古代人智商都高過現代人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞