現代男人體能上有無可能練到中古世紀打仗既男人咁既體格?

634 回覆
15 Like 150 Dislike
戇尻仔
好波,呢啲人唔屌唔得
啲韓國人身高好似已經高過南歐佬,同東歐佬差唔多高
2019年為基準,19歲青少年平均身高最高的國家是荷蘭(男性183.8公分、女性170.4公分);而韓國人平均身高為男性175.5公分、女性163.2公分,分別位於世界第68名與60名;2019年的數據從1985年平均身高為男性168.7公分、157.1公分,有了非常顯著的成長。

我仲以為你吹水走去google
一來題目講「現代男人..」,所以應該係普遍的人而非特類,二來如果搵現代特種部隊作比較的話,都應該搵中古特種部隊作為比較,但邊度有同等資料同時間去「蘋果對蘋果」作公平比較呢? 但用「特種」比較「普通」就一定有問題啦~
雖然人類的身高在農耕時代後就降至170公分左右,但 從1920年開始,特別是從20世紀中期以後,人類平均身高迅速增長,這主要是因為現代蛋白質基礎的食物(蛋、奶、肉)有能力充足供應的關係,歐洲成年男子平均身高從167厘米增長到177厘米,其中比利時成年男子的平均身高從1920年的166厘米增長到1970年的174厘米,丹麥則從169厘米增加到178厘米。
騎士都可以冊封嘅啫
女王叫你跪喺度 把劍放喺你膊頭 你就變咗騎士啦

碧咸哥都係由平民變咗貴族
印象都冇 直頭腦補啦
認真好奇問如果有個B出世就戴氧氣罩
會唔會都可以好似古代人咁高咁大隻壽命長
古代人咁高咁大隻壽命長<你呢個完全係無根據嘅假設,從來無人話過古人有呢啲特質
Cls唔好聽佢9up 當時氧含量同而家冇咩大分別
侏羅紀咩
估唔到討論咁熱烈
我都係睇完最後絕鬥先諗到開POST

BTW,睇完前面D巴打講
原來係D GYM撚扮打仗男人

以為個個都係下面咁

現實
以前唔係個個有飽飯食 其實唔係想像中咁勁
運動員一年比一年勁
你估下最Top個班會同中世紀爭幾遠?
輸比宮本武藏
題目係問"有無可能"
題目黎講應該係用現代最強比中世界最強
你知唔知左係點解?
連登真係多你呢種戇尻仔唔識又要扮識,又block多個
巴打你咁好心機同個唐仔傾
題目問現代男人有冇可能,你只要係現代男人搵到一人個出嚟,已經可以話係有可能
咁我只要搵C朗出嚟就end 咗個topic
最強對最強更加無可能輸中世紀啦
好多盲撚以為中世紀係幾十萬年前
上面有人講原始人添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞