現代男人體能上有無可能練到中古世紀打仗既男人咁既體格?

634 回覆
15 Like 150 Dislike
冇架,佢哋眼中古人個個曉飛,到有得拍片嘅時代就忽然個個弱晒變做「現代人」
https://youtu.be/AY8308z2kiE
https://youtu.be/biz7VTaWc3g
成日拎古人打飛機
不如講下有邊個古人打得贏佢哋
計埋現代有合成類固醇
現代嘅頂尖運動員真係撳住任何一個古人嚟打
你要知以前d人其實大部份都好左膠》衍生出宗教〉道德觀念
生存就喺生活既首要條件》食到一餐溫飽已經係人生樂趣
同時教育水平低,向上流動機會較少,加上無資訊傳播僅限於人傳人、少量圖文,以上導致人們易安於現況。

簡單來講 大鄉里無出過城 以為自己已經係最好
意識植入埋殺意就係
不敢面對的現實係現代運動根本就少過古代好多
佢地行嘔靠兩腿,工作就係農獵。
相反現代人打飛機就多。試下行一日啦。中暑call 白事就有
好簡單既檢測方式
行下山就知道體能既野唔係靠每日八組操出黎
果d 死力肌肉無乜用途

非洲人日日行山返學一定勁過發達國家powerlifer啦
我夠可以話
臥推100kg就知道體能嘅嘢唔係每日行一座山操出嚟
力量還力量 心肺還心肺
練力量咪有力量 練心肺咪有心肺

但如果講冷兵器格鬥我一定會去做gym而唔係行山

利申:兩樣都有做
重訓增肌,剩係磅數同力量近身打鬥已經絕對優勢,再keep下cardio, 根本無輸既可能
練到成埋死肌去打仗應該好快暴斃
可能餓幾餐就已經頭暈腳軟仲講咩體能
睇下古代D名將個個都肚大腰壯就知一定有D原因
你自己個例子都係重磅贏
海豹突擊隊一定唔做gym 頂住個大肚腩去戰場
香港黒警,飛虎機場特警應該得美軍navy seal果啲更加唔洗講
你叫d gym 撚行一日山啦。睇下洗唔洗call 白車
事實黎。你點同d 非洲人比拚體能。大家行均速唔好停睇下邊個體能勁d
果d 弓兵細個一入隊就專注練拉弓 練好撚多年 被敵人捉到會斬手指 所以搏晒老命咁練拉弓
你淨係練拉弓 練足十幾年都得架
其實好多人又大隻又跑得,係睇你訓練方向
入射程一拉一射就完啦,仲on99拉滿弓喺度等嘥力咩,有力留返黎射多兩箭啦
用特種兵黎同一般人比
果d弓兵係專門以數以年計訓練出黎架
要比就同現代軍隊比,讓你唔用美軍特種兵,用返摺被軍精英都贏啦
日日咁行一個月,非洲人唔餓死先講啦
依家啲NBA球員無論速度,力量,體能,射程都完勝90年代嗰啲球員,全靠現代化嘅飲食同訓練,短短20年已經有咁既差距,你同我講古代人勁過現代人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞