正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
YouTube咁多M1 MacBook air 打機片,點解仲有人話打唔到機?
一開始吹到爆嘅touchbar 唔係將佢愈整愈正 而係變返走
工程軟件係要stable,唔係要成日update, 計一條數係要經過之前無數次validation係準確

成日update果d係IT software
mba咪行緊m1
睇你要唔要touch bar
用少左電已經會變新掘礦機
用來做3d modeling, 整動畫, AI運算
x2
老老豆豆最新MBP都cut touchbar, 點解仲有人覺得呢樣野有用
低配14” MBP 算啦
上年我同你同一個問題,呢度啲人就多數叫你買頂配,但真心用唔著
你place 咗order 之後
佢會send email 要你send student ID card 比佢地
可能等一日左右或者幾粒鐘,通過就會同你講
之後等收貨,佢哋唔會要你張學生證,
最多都係對下你名

痴撚線 蘋果玩咁大 叫近排先買其他牌子果批人點算
我fb 幾個行家都話今次可以買
上年我買左 m1 用嚟玩
所以呢? 依家因為咁大左係事實, blackout顯示電腦status 好過依家個位純粹黑色。
剪片自娛air已經夠駛了
不過以上兩部梗係要32ram啦
我好在所有vst 都用得到,冇咩大問題
熱咪降頻
降頻咪lag機

粒U幾勁,但散熱垃圾 都係無撚用
裝到win,但基本上係廢
問題係電話空間細 你要塞一套Face ID 鏡頭模組
都叫情有可原
尚且過得去

Laptop空間大咁多就無呢個籍口
要格硬塞個大sensor落去

做窄框就係想要再廣闊啲嘅視野
而唔係想要多一舊嘢企正中間阻住自己

大把廠做到唔肥又有Face Unlock嘅機
撚有3080級數咩
M1 Max ~10TFLOPS俾到盡都係2080咁上下, 但冇dedicate VRAM扣多3成效能度喇
攪到我都想轉返用 mac 機..
等埋 cubase 出native 就應該到 m2
14咁重你抬多兩次就唔會想拎去cafe啦
近排買apple堆人都揼春啦啦隊
2080咁癲
想像唔到,利申15年mbp
掘礦買A系卡會唔會實際d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞