正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
但係你用純 mac 生態
一定順過你 window + android
我全職做片做歌,上年都轉晒做M1了
終於mac既速度同性價比跟返上主流pc hardware
打算買一部做文書機,諗緊買14吋袋底定係打爆去Max同埋32GB RAM好
用黎玩diablo2暴雪支援mac
nvidia買arm都係做emebedded device為主, 行linux

都唔明淨係識打機既連登仔J d乜, 望下grace 有幾多人知係乜野來
部機又好地地,又唔係做野專業用,其實唔係勁慢,又疾唔順,根本唔洗換
咁都有得兜
咁核突嘅設計梗係得apple先有啦
仲係十年廿年前咩,點會設計行先
u都好垃圾
準備狗沖入手
Unified ram cpu gpu共用 你可以當32+32/16+48
但bandwidth只有3060Ti 水平400GB/s
3090去到 1TB/s
In much less power consumption
Performance per watt 達到完美
Budget有限
Air好定pro 13好?
500G

淨係文書,browsing ,3d cad只睇唔洗畫/render
要準備就唔叫狗衝啦
而家有得訂啦,唔好陣間好似訂唔到 iPhone 13 果班友响度叫春
Windows + iOS + NAS
問梗果仔有無折 等梗覆機 無折都買 不過有平啲梗係想買
14最平款
文書打爆spec個意義係咩
我又係純文書,諗緊買air 定袋底14吋,爭一倍價錢

純文書,上下網,睇下youtube,睇下劇,同有時拎去cafe hea 下好似袋底air 都夠玩?
咪好似 HKEPC 班友咁個個 i7 文書機囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞