正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
打機用macbook?
上面即刻有
幾錢
用黎掘eth一流
打到 minecraft fortnite dota lol
連登仔:
Apple 已死

根本M1 chip = 第一代iphone 咁既革命
apple好少會屈data
個個話要64gb
心諗我16gb開20個tap, terminal, vscode, 長開完全冇問題
macOS個分流真係好過windows好撚多
但ram 冇人厭多既
我要用gpu render,都係無用
文書邊值呢個價
買得起macbook嘅人,又要打機,自然有錢砌部勁PC
潮流嘅嘢金鐘仔識條鐵咩
班毒撚淨係識3090, 3090ti
x86又唔識,arm係咩又唔知
日日係到話打唔到機打唔到機
細心入去揀下spec發現d價錢定位屈撚死你
捉晒你加少少心態
下年出M2,後年M3
其實Apple呢十年嚟係咁推Metal同佢哋自己嘅framework已經去到收成期,依家就等Steam同唔同game dev support 更多game
始終依家M1同M1 Pro & Max對消費者吸引力高好多,會多咗人轉會,所以軟件開發商都會跟著轉
用得mac嘅人嘅消費能力一般會高啲,呢個亦係多人整ios app多過android app嘅原因
但另一方面都有好多on9話,m1 max咁勁,N記 amd要收皮
可以
岩岩presentation有講
Apple 不嬲都係咁。唔好唔記得仲有Apple Care要計。
打機以外所有野
都係果句啦,真係等啲人用左一排先再講野啦
本身想買M1黎用
後尾決定等今年所以年頭買左部二手2011既mac book pro
仲用緊2GHz I7, 上網粗用無乜問題已經為之驚歎
今年一野上M1 Pro / Max,我仲唔識飛天
你個荷包都輕到飛天
之前intel macbook一直都係battery同插電有同樣性能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞