正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
好想買但好似好貴
做 AI bottleneck肯撚定係ram

64GB係入門級
睇把口
年頭公司本身砌5700X都比我吹到全部5900X
你買咗佢部 mac book
就好自然想買埋 ipad / iphone
退居返用 mac book 氹人入會嘅策略
講到cloud唔洗錢咁
freelance 唔係打工?
期待出年 win 機拎啲咩出嚟反擊
郁2郁個風扇嘈到仆街
想知新chipset實際續航時間

soc勁咗但又係倒水電咁不如買返m1加 mac mini 做workstation
用proxy嘛。。。。。。。
2015 MBP 表示唔知幾時先有籍口換機
依家,我都係15mbp
13” 15 MBP簡直係藝術品
用到e家都唔怕點窒 又有絕版logo light
摸起上嚟又滑唔怕拮手
對比起上一部比狗屌嘅Lenovo 簡直差天共地
睇完 event 已經打算將部 15 MBP 轉做純 dev 機
玩多幾年就將佢裱起當神枱供奉

E家直接落order 14” M1 max 64 GB RAM嚟做主力機
再配埋部 iPad 玩sidecar
諗起都扯扯地

Btw我想講今代唯一敗筆絕對唔係M額
一定係個keyboard 屌你好似自己砌個keyboard落去咁
完全feel唔到同部機係一舊嘢嚟

我曾經都好鍾意13” 15 MBP,但發覺佢 decode 唔到 hevc 之後就即時放左
之前買了半個月就跌左
佢個垃圾cam 年年都俾人鏟
ram就upgrade到32gb la
到時想加都加唔到
睇到新Macbook Pro 個樣都係第一時間諗起依隻款
Apple領先無有原因

大家乖乖進入佢個生態圈啦
Laptop體積大電話咁多
都要格硬搞m額
Apple: 我唔係針對intel i9
會唔會行到過熱熱
2皮有幾貴
係有原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞