正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
Air夠哂啦
尤其cafe hea下呢點
大家都係認apple logo啫
文書機我連袋底14都嫌勁
我唔介意佢出個8+256再平啲
我淨係想要個mini led 120hz mon
個圓角邊框好正啊

呢兩個價錢相近, 大家會點揀? 我係一般用家, 仲用緊 macbook pro 2014, 但諗住將來學下剪片, 純粹自娛, 非商業用途嗰隻
Air既M1感覺變左過時科技
打爆spec可以用五年以上
本身有202ipad pro啦
用world excel 始終電腦方便啲
Ot完打吓機都唔比
咁應該係你d工程行業軟件冇與時俱進

應該係你地班人配合蘋果 而唔係人地咁大間公司特登去配合你地個軟件
但如果有需要用到512gb ssd呢
m1 air夠哂你用
呢刻開始唔好再諗13寸pro
咁會清淅啲
對你嚟講
最大分別應該只係個mon
留名
咁幾時出 imac 32 inch????
Windows OS霸左business world 好多範疇
一早已經成熟兼有方便既模式系統畀Dev開發軟件
一早已經係Windows成熟發展左既software tools
世界大量公司一開始就係用緊Windows去用依堆software tools
一直有更新令tools有進步, 新既功能

有咩誘因令佢地開多條line做MacOS既tools?
要買入一堆自己唔可以自由config既hardware system 真係好咩?
愈做愈薄
冇位留俾燈喇
nvidia : no, thank you .
所以Mac只係end user用
用家問題
arm window 應該伏伏地
但一般唔剪片唔畫圖,買pc其實可以做d咩
dklm split 完 window 將兩個 app 放埋一齊會整到兩個 app window 癡埋變一個 full screen window

依點可以download software 解決,變返同window 一樣setting
剪片唔洗諗 一定係32GB ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞