正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
呢個真 x86 同 arm 根本冇可比性 唔會取代對方
我買mba之前睇過啲YouTube 測試片
其實分別好細
software developer有能力解決bar唔夠位呢啲小問題

睇片blackout 打機ui 都係好多16:10 嘅notebook會遇到問題 唔關m額事

狀態列搬左上去咪係用盡個畫面,咁都唔明?

一陣唔upgade個鏡頭又可以講咁貴部機,鏡頭咁廢

如果多幾mm 冇用 notebook依家就唔會不斷嘗試窄mon啦。
玩apex 同farcry6頂唔頂到中畫質先,想買來電new world
呢個令我有少少困域... 點睇呢?

做咩我唔知佢個正式英文名係咩
咁撚貴
唯有買返appl 股票對沖返
未用過macbook
買完之後 如果覺得唔夠用
可唔可以比錢apple加ram
依家打機無n卡睇住人地玩光追開埋dlss免費多一倍fps好葡萄呀
官方一定唔得
非官方做唔做到 要等外國拆機先知
最大鑊係嗰班人唔識咩叫做"主流需求"
成日覺得部機唔係100%啱佢心水就係垃圾又唔知自己嘅需求係極端用家先有
個人覺得今次 MBP 最顛既 feature 係快速叉電 - 0 去到 50% 竟然只要半小時,返屋企沖個涼食件餅,部機又可以用多幾個鐘
我覺得apple遲早會掂gaming
買nvda 好過啦
你一年前 strong hold 到宜家都夠買卡
牙膏廠終極對決
連登不嬲都係一步到位架啦
由買球拍, 到買電腦, 到買車甚至買樓
自己認真諗下要做D乜好過

唔好為左用盡部機所以去學剪片/寫APPS/執相
永達既「加多少少」系列

唔諗啦買咗先算
其實咁大粒die 真係好考生產功力,證明台積電5nm製程係好成熟。
睇埋 benchmark 先再諗
咁d硬件係好J嘅
上年最尾果部intel MBP 高配版
又雙風扇、3/4 type c port 、 高容量、多ram
咩都齊咁
因為Mac個menu係頂,個m額只係佔咗menu位置

macbook 可以用5年以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞