正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
真心問有乜特別要用咁勁?
剪片嗰啲?
挖唔挖到幣先
一嚟Use Case少,二嚟要Touch screen嘅嘢佢想你買M1 iPad Pro嚟做
依家有好多rtx 3060機係15000以下
普通用家係咪唔使買咁勁可以等新air
利申:用緊17macbook pro
連Macbook pro都整M字額
普通用家用ipad算啦
等mac pro就知5nm全力可以去到邊
macOS 真係好好用
做啲簡單野先更加覺得佢好過window
Enginerring/ architecture modelling tool? 用緊2018mpb i7 2.4g 有時會lag renderjng
intel出咗xe成年

apple夠無做開gpu,intel係俾igpu架構綁住咗做唔到大gpu面積啫
同埋依家亦都有AWS,如果我哋自己家用嘅話你要做到先那年佢話個成本好貴又唔係攞嚟搵錢唔值得玩,
如果真係要做乜千年嘅話就睇吓自己做緊個行業職業係咪真係用得着,
我都仲用緊17年15吋
行adobe仲好正常 係d電好閪
Windows好玩嘅地方根本唔係target做簡單嘢
一嚟就放大技趕絶哂其他notebooks基本上就係將依家有嘅勁嘢砌哂落去
apple勁到
又跟蹤我
講緊xe嘅水平同定價

其實intel有部aurora係業界頂級水平
片啊做3d個d
Engineering/modelling 點解唔用返windows?
等mac mini堆cluster
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞