正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
xcode有無vscode個remote session之類既野

一部mba m1 + mac mini server with m1 max用來remote compile
freelancer 自身就代表左公司
咁佢接job仲係咪叫幫人打工?
如果我搵個freelancer幫我寫個網頁,以你咁講,我係咪要提供埋部電腦佢?
你有host就得,我冇理解錯的話
留意下purgeable ,hard disk 多少會影響佢順唔順
4K 預覽到好出奇?M1 8K 都剪到呀
Canon 果部 R5 拍 8K 片,出果時基本上無機剪得郁咁滯,M1 出先剪到
freelancer is a self-employed and hired to work for different companies on particular assignments.
自身根本唔代表公司, 你無註冊就成為公司?
你有註冊先好講你自身係一間公司, 然後你用公司名義既話已經唔係freelancer, 而係vendor
freelancer 唔係直屬任一公司既員工, 無必然既公司福利, 但可以互相商討
冇試過
普通ram同gram有得比較?
gaming laptop有幾大部幾重呀?

get a life
人地拎黎做野 打曲 揼片嫁

邊有人拎黎打機

大個啦 講起電腦就淨係識打機
Face ID
自傭 字都未撚識寫嘅白卡仔
係, 我打錯字
但你有無point 反駁下
人身攻擊無意思

Mac Pro關laptop咩事
14吋上m1 max咪好撚屈
攞嚟打機都得?
點會唔多人買
咁多人做影片做graphic做聲執相嗰啲
係囉,好多都係整左負,然後變返0
打工應該係「受僱」,employed。 Freelancer 唔算打工。

的士佬係咪打工?你再爭論落去就好肉酸。
攪到我都想買返部R5

利申 訂左 14" m1 max
其實apple應該放粒a15去apple tv, 連手制賣當做home console

理論上同一隻game apple tv行到即係手機mac同ipad都行到

最大問題係唔好俾d課金game上架搞壞個market,同要出返多d 3a game/ party game
no
咁大個人淨係識打機已經夠on9
仲要打apex
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞