正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
以前係買唔落手,咁低spec價錢咁高,依家完全唔同講法
用得著就自然會買,洗咩連登仔教人買咩機咩
講到剪片 整3d唔洗gpu咁
其實14寸 都可以升 m1 max
會唔會比人拎去挖礦
想問下做開design都係用下Adobe d software同埋執相剪片咁,本身用開mbp 2017但帶去公司做野唔多方便同埋拎嚟拎去,咁買m1 max定Mac mini算
有冇人留意到今年M1 Max跟果隻火牛去到140W
以往舊型號都係96W 難怪可以充電充得咁快
Intel 垃圾公司
Intel: 希望Apple 可以繼續合作.
玩開machine learning 既人會aim邊款?想用xcode寫下ios apps同試下run tensorflow 20k budget應該點買法
做音樂嘅話
需要upgrade至32gb ram嗎
以前冇用過mac機
平時用win機要32gb先夠
打到機既話個market仲大
可惜
玩Machine learning
正常都砌部有top spec勁gpu
iMac 呢屌你
我指我無用
Macos
On9仔
打算長用,14吋唔知點揀好
1. 8核/32/512
2. 10核/16/1TB
定加多$3000將2個上32GB ram($22799),還是將1升上10核($20499)
Ram冇得加,SSD都話可以用外置,主要係驚日後啲更新512GB唔夠用
unified ram
16GB 可能唔夠 24 core gpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞