正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike

識溝女一定第一時間買最貴個部
上 ig 開箱打卡
去 starfuck "溫書"打卡
去 lib "溫書"打卡
上堂自拍打卡

簡直係溝女性物
16 ar
不過我買來其實主要都係喺屋企入面插egpu 駁mon
未試過喺街邊用部電腦,啲嘢擺晒係嗰啲external ssd

CPU 單核≈ intel i9 11900F
多核≈ AMD Ryzen 9 3900X
GPU ≈ Nvidia GF RTX 3080
兩部都係電競價位

一齊唔用火牛結果會係點
我唔明點解你要有呢個組合,你有幾多預算咪買邊部
巴打做開IT?
下年係 Mac Pro 玩晒
14" 1.6 kg 其實算幾重
出街都係 air 好d
開盡性能散熱得唔得,我成日都要出工程航拍圖,用緊3090就係背版果幾粒ram成日上左110度,所以要自己加個風扇係背版,咁岩我用開個程式又有M1版,真係幾有興趣買
部嘢係比 it 狗每日返放工練力
為平時換水換光管做準備

唔入
kick親條iphone線 扯跌部電腦

連登毒撚淨係識打機

利申:毒撚
mac 係打到 lol ...

新一代電莖神機
文書應該用mac book air
但周街都可以揾到線黎叉喎
umm 我宜家手頭上嗰部四萬蚊MacBook Pro嘅跑分同依家M1嘅MacBook Air 係一樣,有時會高分過佢少少

8核心 64GB ram i9
係咪仲未有DUAL BOOT
我情願有條專屬線好過俾人扯郁部電腦電腦一郁連帶倒瀉水/跌落地幾多條線都冇撚用啦
要買第三方軟件去extend 佢個功能 先會覺得方便
唔好話m1 max
m1 pro 都幾夠洗
錄音唔需要太勁
後製mixing run咁多條track 就對cpu要求非常高
尤其你需要要low latency 嘅話
普通錄音即使 192khz (但係無必要)
都唔需要太高的cpu or ram

他如果你買部CPU冇咁勁嘅話你一有幾多條track 嘅話呢佢就會話Overloading
咁不如唔好煩,兩種叉電位都整哂一定係最好
又或者係type C頭但又可以磁吸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞