正式宣佈:MacBook Pro今年玩撚晒

1001 回覆
573 Like 78 Dislike
13” 15 MBP簡直係藝術品
用到e家都唔怕點窒 又有絕版logo light
摸起上嚟又滑唔怕拮手
對比起上一部比狗屌嘅Lenovo 簡直差天共地
睇完 event 已經打算將部 15 MBP 轉做純 dev 機
玩多幾年就將佢裱起當神枱供奉

E家直接落order 14” M1 max 64 GB RAM嚟做主力機
再配埋部 iPad 玩sidecar
諗起都扯扯地

Btw我想講今代唯一敗筆絕對唔係M額
一定係個keyboard 屌你好似自己砌個keyboard落去咁
完全feel唔到同部機係一舊嘢嚟
14" 都重咩?
2 選 1
m1 max 16gb gam

m1 pro 32gb ram

好似32gb ram 好d?
普通it狗都唔洗咁勁啦
自從13年入教後除咗部iphone5比我扔咗入洗衣機洗之外都未有嘢壞過
仲要一次都冇買過apple care
E家部iphone近排仲變埋裸機經常唔小心跌落地下
但個mon連條痕都冇

到底你啲人成日壞係點樣用機
lol都打唔到垃圾我買嚟托
有d抽象
佢m1max既效能係等同而家市面上咩cpu同gpu
我部intel仲好新 好想換機
點解我會聽到Edwin把聲
仲要係 i5

仲要玩埋vm windows
2015 MBP 用家

見到 蝴蝶keyboard 同 touch bar 再見 感覺良好
下一步等緊mac os 可以打 battlefield
想問下用黎logic pro錄音,買m1 pro定m1 max好?
同幾gb ram?
喂~上面好凍啊,我可以落返去未啊?
parallels 行windows 真係分分鐘收到班電競撚皮
的而且確係Steve Jobs嘅原意
有face-id?
iphone m額係因為face-id要用
用得多 software 就會慢,屋企 64 GB 永遠用唔爆先爽。公司得48 GB 但係都好過當初 8 GB 多多聲。
咁MBP 個價都係電競價位

你話用 ipad mini 的價錢買到MBP 就真係PC notebook 可以慢慢收檔
我都係15mpb 電池脹左準備換機 但唔換粒電放係到供奉好似又好危險
幾時先有imac
x86 vs arm ?
真係搞deep learning買張N卡算啦,M1裝driver裝到想死。。。
係,最麻煩係d plug in
例如本來音樂個daw 係可以用
但係有d plug-ins 會用唔到

如果我淨係睇片上網
同埋做下普通文書野
係咪買上年部13吋都夠,1皮野
其實係咪唔洗買到咁盡

因為我用緊個部14年買到而家未壞但想換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞