【PC】《New World》MMORPG 大家一齊黎玩啦(2)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
除咗高人口嗰幾個world
其他真係佛系等合ser
我係守個邊, 贏撚左佢地啊
大果幾個elite zone
更新左完全玩唔到solo 連跟隊loot都有難度
得番礦場可以偷下雞
https://forums.newworld.com/t/losing-more-than-50-of-playerbase-per-month/574048

~修甲修到窮, 連埋INVENTROY都要修埋
(可以理解, 養靚甲唔係易, 一係無必要就唔好著出街, 不過個費用可以再議)
~BUFF PVE
~ARMOUR WEIGHT SCALE 唔合理
(就咁用13/23做分界唔合理, 輕甲之中重12重12.1應該都要有些少分別)
~STORAGE 唔夠
(就算TRADE SKILL 全頂, 用來限制你要專業一兩樣, 其實唔係唔合理)
咁你要學下斷捨離
1. 果度有D似WORLD OF XXX, TIER X 既坦/艦一爆, 贏左場仗都蝕錢

2. 佢D怪基本都係固定攻防血數值 (WOW 好似動態數值), 一係改到"就弱怪+要你解迷/TIME ATT "或者 "弱怪多就技巧引走/殺" 或者強怪就技巧磨血/圍毆....

3. 家下情況係令到玩家個選擇得三個: 輕甲就貼近<13, 中甲就貼近<23, 重甲就有幾重就著幾重.

4. 佢都有諗過畀你DOWNGRADE材料. 同埋佢畀你玩晒所有TRADE SKILL都算畀夠Storage你
你採完唔用, 幾多倉都爆死啦
1係倒晒落ah
1係升下生活技, 多多料都唔夠你燒
login blocked suspicious software or corrupted install detected
可以點做?
再入就ok
pve角度睇應該要出啲類似魔獸嘅20人/50人大型團本俾大家推下, 同埋多啲有特色啲嘅5人副本, 唔係好難玩好耐
60之後基本上就係刷gear score/升爆啲技能, 但有種為做而做嘅感覺無乜樂趣
放上market到啦
幾蚊,十零蚊就可以放一個星期
要用再攞返落嚟
每次都係咁 玩十分鐘左右就彈
大J都棄左GAME,仲有連燈仔唔跟大隊繼續玩
WOW 會有節日活動, 出D單次性怪/任務/物品
其實隻game個野外多人混戰先係最好玩
一早講咗啦
Streamer係要拍片搵食
隻game update咁慢, 佢唔悶觀眾都悶
有幾何追住一隻game玩
叫你哋睇定d先咪咁解囉

仲有, 佢嗰邊係大隊?
隻game講到新大陸, 好心就整下海戰船戰啦
過條河都要一下沉底唔識遊水

行路慢又係咩玩法
因為地圖細, 就限制你步速, 削足就履?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞