【PC】《New World》MMORPG 大家一齊黎玩啦(2)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
今日更新 終於可以轉server
但我一入驚得最低300幾ping既ser揀
果個假狗黎,入到game會跌落15x左右
1v1 同朋友打架贏到敏系,打唔贏法系
50v50 攻城/守城未玩過
係轉world 喎
合高lv 裝 材料,但要加埋其他副材料先合到,副材料通常開supp chest 先有,所以唔會有大量,thick hide就唔會需要大量
大量需要只會係基本T1 皮用嚟練等
打算60lv開始休閒玩
但48lv開始升得有d慢了
45 depths?
琴晚打完一鋪,兩個王分別都團滅n次
4x lv healer
我50lv負責坦
3個dps入面2個4x lv,1個51lv
第一隻boss同埋之前果個係咁出怪嘅位係要dps足夠高,坦作用唔係非常大,我做坦就輸出唔夠,清怪慢我最後先死都冇用我做埋輸出反而先過到
第二隻boss就要超級坦,我本身屬性點唔係全體,非常易被秒。last都係要respac全體,補師經驗又多左識及時插補,冇人死過關

之前打果隊有2個55lv+做輸出,坦同補唔夠50但好識玩,就輕鬆過到
如果唔係全隊過50 /有經驗/好靚裝嘅話,團滅幾次真係基本
開pvp打怪有加乘,採嘢冇加乘
驚未關番
但pvp唔太關lv事,我殺過高幾lv,亦比高幾lv殺過 睇下d技點夾,技術,同埋係咪偷襲
Ryugu-Jo 黃色陣營

全部45-50頭 冇坦
Final boss最後果幾下狂斬 基本上都滅團
敏捷系劍盾 技有抗性+減負面影響 再加寶石
輕鬆殺法師
我都係玩到想棄驚
我都一個人玩緊喎
但玩得好開心
成日掛住升生活技能, 自己lv 就仲係得34
btw, 幾點可以再玩?
升LV先
升上去可以用啲高級工具差好遠
唔多 多數要解pvp任務先會開
有條癮,見野就想採
上面係咪有人話轉去大j 玩果個ser 仲要揀黃營?
黃營比人攻到城都冇喎
我會留意下其他ser 有冇香港公會
到時再轉過去
AP-Duzakh 黃色陣營香港休閑公會ImAgINe
有興趣者歡迎聯絡加入
200力200體可以1V1嬴人既, 隻GAME睇技術,
你幾時暈人避唔避得開人地攻擊

坦係必要,60+精英王同副本尾王你唔係用盾的話擋一下就爆盾
之後比王放題
有坦都要識玩/打過 冇坦要全隊神反dodge 先搞得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞