【PC】《New World》MMORPG 大家一齊黎玩啦(2)

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
50lv 之後單機好難升
你會見到個綠色會叫Hong Kong
不過建議咪轉住 黃色而家最多地 升lv方便

琴晚綠色又俾人宣多塊地隨時冇埋
估唔到連登咁少人玩 出咗咁耐先得2個POST
伐木升夠100
淨係踎喺brightwood
town project任+faction任夠升
早兩日入左坑, 大部份ser 都開唔到人
最後求其揀左個server, 依家玩到停唔到
依家去殺鱷魚 做皮革
間中接town project有2500/7500xp
伐木太悶
低經驗既townproject都接 接完就出城搵料/跑任務點
而加全個server都笑緊佢地團用bot掛機
講錯左 我綠色
會唔會feel倒明顯lag?
間中會 特別有高低差既地方
升到30, 生活技果d 好多都50up
等轉移ser 再諗, 反正一個人打暫時都冇問題
升得越高既地區越少低級資源
喺brightwood幾乎搵唔到hemp嚟採集
舊機Gtx 1060 玩緊
Mid 畫質好流暢
補師d 功擊力弱到solo 唔到
mid quality都好夠玩
飛返去採啦
尋日飛咗次返去windsward secret fishing hotspot 嗰邊採
結果有幾十條友都係同一個區搶草,拔到就快寸草不生
太旺啦個度開new world map睇吓有咩hemp點啦
https://mapgenie.io/new-world/maps/aeternum

賣錢黎講
礦佬 除左賣鐵/寶石 其他賤過地底泥
獵人 皮革需求大 算幾好搵
伐木 大量野要整 d料自己都未夠用
草藥 冇咁好心機周圍走
魚佬 你係全職打機可以玩下
純粹生活型玩家無入公會,乜都整下咁
同埋有無人知邊度易啲剝到Thick Hide,剝咗咁耐皮先得幾十塊
越北越多 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞