結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
其實都係節日先要一齊食飯 有幾何丫 重要佢返shift未必就到時間
咁我係有啲親戚係麻撚煩 我都有啲睇唔過眼
但係為咗比面婆婆先費是出聲講姐
佢係怪我有不滿點解唔出聲講
講真婆婆都過80
重食到幾多年飯呀,都好難講啦
係咪食餐飯要又屌呢個又屌果個
食個飯都係為左陪下婆婆姐 同埋婆婆成日都話想見佢
咁都唔忍得,佢唔想去就由佢啦
我咪話佢要返工囉
當然好多都麻麻地樣但又覺得自己好靚自信心爆棚都可以認為自己泊到好碼頭,年輕時好多人追 本來條出路可以更加好。 最好可以養到佢唔洗做野都有人工嘅數字做家用,如果唔係邊有咁多發明星夢 kol 出現
睇你都幾大男人
我又覺得樓主個期望都好貼地好合理姐
親戚長輩呢d野係要跟世俗規矩尊敬下架啦 唔岩channel咪盡量少見 咁而家樓主話都係好少呢d飯局姐 交少少戲都唔肯 條女真係好唔識人情世故
如果我大男人 應該家暴左
兜把車左埋去啦重忍佢咩
你同你老婆自己去同阿婆食飯已經解決到

你鐘意俾面人做和事佬想面面俱圓無問題

但係問題係你能力不足𠱁得一邊𠱁唔到另一邊
呢個係你畀佢嘅期望佢唔達你心目中把呎就唔妥佢
不過最重要都係兩個人溝通,條女都講明唔鍾意
清楚表達咗意願,做男人又唔接受呢個答案
又要係度怨呢啲位吞落肚唔洗再提啦下話
嫁畀你定嫁畀你屋企人呀,而家咩年代,
仲要逼人交戲
大男人唔一定係要打人架
你應該唔係好識兩性溝通
有啲男人都會,根本係人格問題。
呢種人就係鍾意包拗頸懶特別咁黎搵存在感,實際上唔知自己想點。
基本上任何人都會俾佢地挑剔一輪,"在座各位都係垃圾",其實佢本人先係最廢嗰個。
未來前夫有咩失敗都怪晒落個未來老婆同個仔度
真係好多嘢都好難頂 佢又覺得自己講果堆係大道理
*未來前妻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞