結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
生左小朋友性情變容易理解啲,本身生仔荷爾蒙已經影響好大,如果過程中老公freeride/太唔識做、老婆得唔到足夠支援,加上極品男方屋企人干涉,真係唔奇(聽好多呢啲case)

利申 絲 已婚 小朋友就快出世
已經同老公打曬底,如果生完真係性情大變我都唔想,請佢相信,控制到嘅部分我一定已經盡力控制左一定要比啲時間&空間我調整,如果唔係產後抑鬱hum家攬炒
講真有幾多女人會真係想做個西面怨婦,而唔係可可愛愛開開心心啊?

至於未生都突變果啲我真係睇唔透唔係兩個人知根知底先結婚架咩兩個人結婚都係想一齊好好過日子姐…..有咩唔啱咪傾到啱咯,成世流流長,唔你tum下我,我tum下你,點過落去啊
你ftm?
香港男人可能真係少獨立生活經驗
幾十歲都仲係仔feel多,最慘係無自覺
無飯食可以落茶記,有錢可以買個飯煲唔係個個女人都天生識煮飯,每個人能力都唔同
剩係拍拖都已經係咁
唔敢想像結婚
睇黎係未嫁果時生活得好d?
我都係擅長煮食先係我煮
老婆觀察細心啲咪佢做清潔多啲
唔知樓上條友無啦啦做乜我明明回緊另一巴打講小事化大呢個問題
其實婚姻輔導真心有用記得當初同老公搞結婚嘢搞到好不愉快果陣,都係好彩有返教會做婚前輔導,先化解到好多情緒/心結,再順手整合左啲婚後相處共識(例如遇到點樣點樣嘅情況,我地分別會期望對方點做)
呢啲真係唔係咩四大長老/長輩/朋友介入可以達到嘅效果。
教畜護士飛雞不嬲都係大伏
樓主一生咁就玩完
未結婚嗰啲ching 小心睇路
我都明都有極少數 閪 狗 好忙唔咬人嘅 世事冇絕對
廿幾歲就搬左出嚟住
依家起碼條女對住我唔會有湊仔feel反而要我湊佢

所以急住結婚嘅女人好多有伏
因為想盡快除低面具扮都廢事
哦 我18歲去左澳洲一個人住左兩年
屋企有四隻叉
你想表達乜野?
你唔見我問號?
你有冇咁多錯別字呀
即係認同你有獨居經驗好啲
好多時男女拍拖都係想等人湊,同居已經現晒形,基本家務都搞唔掂
一睇都覺得係護士
同我老母一鳩樣
千祈唔好有細路
情況只會更差
都係嫁唔係個個女人都可以有能力做八達通
一個女人結左婚就變左單程票,而且照顧唔好家庭/教唔好個仔,永遠只係女人既問題

你有無見過有人係街會怪個弱智?通常都係怪佢媽媽生佢出黎,痛苦自己害埋個仔人生做男人做女人都好困難
唔知係咪睇得太多個啲新聞 有時砌緊野會有畫面
警世PO

對男係,對女更加係。
兩粒啫人老有老花啦,認字特警
千金易得,知己難求。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞