結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
應該比老婆屌緊
硬野有時就要硬嚟

有時候有 d 人嘅溝通方式係咁

但重點係你知道你嚟硬嘅目的唔係為咗發洩情緒而係仍然有你嘅目的
視點唔同呢
自己都係過來人,利申個仔四歲。
其實生左仔之後已經冇個老婆,個女人已變做細路嘅老母,而呢個女人永遠都覺得男人可以付出更多。
師兄講多啲
總結 樓主垃圾
無論男方定女方 都唔應該無底線咁忍受對方既脾氣/無底線咁發脾氣
一係坐低搵專業人士引導你地去傾 一係直接離婚
若要生活好,女人咪生仔
其實呢招幾好等兩個女人同一陣線 自己做衰人
我都成日爭住我奶奶 幫手不痛不癢咁話9我老公
老個輩唔會諗呀,個女幫手鬧個仔,轉個頭對住個仔又咪係度講9個老既壞話
睇完唔想結婚
其實可以係兩邊都真係好辛苦架,交下戲扮下互相體諒唔得咩 不過睇性格啦,扮體諒,要對住受軟唔受硬嘅人先work,對住會得寸進尺果啲就曬9氣
有冇後悔娶左你老婆?
起你底,自己搵咁多錢,但係要養埋外家,又要受老婆氣
工作忙,返屋企又係另外一個戰場,人生很累
有時喺度諗,男人出去返工辛苦d等女人唔使返工,但係女人有產後抑鬱,喺屋企做唔到家務。男人返屋企仲要做家務,受女人氣,成件事好sad
佢老婆睇到呢個po, 帳號已被刪除
#3 https://lih.kg/hyJfzT
已封鎖會員 - 不破隔夜處
呢條友真係垃圾嚟
只能說 傾吓
其實都接觸唔少長輩有仔女 兩夫婦都一直好恩愛 覺得可以向佢地取下經 佢地好似最多係有小朋友頭幾年崩潰啲
利申唔係過來人 準備生仔 依家好L驚會產後抑鬱呢樣果樣
返shift 就可以咁?
唔怪得班狗追住d細路嚟打
心態
個po咁多正評都知香港男人幾撚廢
俾老婆恰仲理所當然 一堆借口

錯就屌柒佢 驚閪咩又唔會唔夠女人打
唔撚妥咪離婚 啲女人冇經濟能力 驚撚過你啦
女人關心個細路多過老公,個仔俾蚊咬就緊張過乜,我話心口有少少唔舒服、膊頭痛etc就noted with thanks.

試過一次,我口痕隨手啜左一啖個仔嘅飲品,響我家人面前都敢大鬧我一餐。

偶爾有機會兩人獨處食餐飯話題都係講個仔啲升學野、興趣班,哦下我乜都唔參與咁。

至於話兩公婆做下愛咁,次次都話下次,平均兩個月左右啦可以埋牙不過都係交功課咁。夜瀾人靜老婆同仔係隔離瞓左,自己落床係床邊打飛機都試過。

呢樣野我都明明地個種感受,佢個點就係覺得你唔幫手比意見,但你d意見佢又唔接受
佢應該覺得你要同佢講聲掛
我都覺得下次訓前講聲好d
我明你講咩
呢d係將返工作既態度帶返屋企
細個我老母 成日屌我老豆 做漏野
我成日幫我老豆鬧我老母
邊個見到未邊個做囉 成日捉呢d做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞