結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
樓主話「同我屋企人唔多見面 ,係特別節日先會見面食飯」要食幾多餐先夠

佢都麻麻你屋企 大時大節食咪算囉

可能你見慣覺得自己屋企人無嘢
有啲嘢老婆見到唔太鍾意
又唔可能要人哋改嚟就自己
咪唯有見少啲平衡心理

應該唔淨係因為叫餸唔啱胃口
藉口嚟嘅啫
根本唔想應酬男家嗰邊啲人
賣笑,做戲都費事,唔去就係唔去
返 shift
人手短缺
冇朋友
再加一日兩三個麻煩少少嘅病人

護士啲情緒多數都多掂

如果遇著個上級閪少少
應該都冇得救
有人迫佢返?
定除咗 shift 搵唔到其他工
我係生左個B之後先開始嚟料,比佢西面同屌係基本,仲要禁埋足,有門禁,最後轉工轉份返通宵,個人都開心返
咁似我老豆
點知一讓 仲撚嘈 係永無止境,真 結婚真係要諗清諗楚,咪諗住咩玩夠啦走去結婚,包你結左婚先發覺原來未玩夠😂😂😂
女人對朋友態度同對老公態度係可以兩個人離。我非常非常感受到樓主個種痛苦。
哄乜撚 小小事都哄仲細咩
聽到都慘
Yes 細個好想父母離婚
呢d女人多數係出面對住姦夫sp就追晒撚含咩都玩
對住自己老公就閪面
同我100%一撚樣

同埋都係撚貓
認真
所謂本性難移 佢冇可能無啦啦有日醒悟轉死性
趁後生+未生+未發達就離婚啦 搵過個又好 單身又好 你都唔想以後幾十年都係咁
唔洗怕親朋戚友點睇 起碼自己生活舒服先
我都諗緊同一樣野
佢上面講得好片面,但就咁睇俾人感覺好似經常要陪佢屋企食飯同老婆屋企食飯好似冇乜點提

同埋樓主老母成日問新抱點解唔嚟,係真係關心定係有骨先,女人有時聽得出啲男人聽唔到嘅嘢
同感。

有時覺得自己直情似個「負面情緒垃圾桶」,對方幾多爛情緒都焗住硬食.....
你個處留返俾後世做化石研究啦
成功男人背後總會有個女人
令個男人唔想返屋企所以努力做野先成功
我公司有個呀叔星期六都會返工
前排wfh 佢返到足
佢話寧願留係office 都唔想返屋企聽人罵交
日日嘈對小朋友都唔好啦,我自己好驚父母話為咗我而唔離婚。你自己忍得多遲早頂唔順
完全明白...不能同意更多...有時放工真係冇動力返屋企...完全唔知為咩返去....
所以有陣時真係覺得好撚奇怪
明明你對朋友
甚或乎一個三唔識七嘅人
你都識得尊重佢
但係對住自己最親密嘅伴侶
就偏偏唔識呢樣嘢
老左無性慾就更加唔會想搵女人
放心,到你老左,香港都會有兩三成男人單身一世
到時搵幾個志同道合就會出現類似「姑婆屋」咁既野
女人,做乜都會扮辛苦摶同情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞