結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
啱既
但做愛講心情
好難營造到做既氣氛同心情

所以佩服你
因為你呀媽覺得自己個仔比其他女人搶左
自己個仔對老婆太好 d呀媽又會呷醋
婚建離
我都係女
我媽都係咁
成日都硬食

下面有人講咁係鼓勵佢
但唔係唔想出聲
係出左聲仲衰
好似燥狂咁
反而唔出聲由佢講到冇氣仲好過啲
畢竟阿媽冇得揀
但老公老婆有得揀仲要對成世
唔識尊重同唔想溝通真係需要放生佢同放過自己

我建議樓主唔想忍就出聲d翻佢
佢既然有同樣唔記得做野既情況
你都可以d翻靠你就死得
佢發癲你就話我都你學你講野
然後比佢知你聽完咩心情為止

咁佢都係會嘈會唔控制下自己言行
高高在上想講咩就講咩
唔想溝通就建議樓主分啦
辛苦曬

有時明明無野講
想cut 線做下自己野
又死lur 住話照講無野

好煩,職業問題我都想把聲可以休息下
所以有時幾羨慕單身毒撚
前個排因為公司趕project夜晚冇咩時間陪女友

但發現仲開心過同佢 唔洗怕無啦啦發脾氣然後又嘈一獲

依家特登買部gaming notebook返去打雨機都唔想同佢出街
香港拍拖機會成本真係好大
攬攬
但係引伸另一個問題,就係成日都要鬥智鬥力湊女咁款,真係好攰
結婚之前有冇同居有嘅話嗰陣時睇唔睇得出啲端倪
btw考唔考慮離婚?
出聲只會更衰 係會嘈到掟野踢門拎把刀出黎果種 細個電腦都比佢踢爛過
家家有本難唸的經
唔係鼓勵佢 只係呢個已經係最好做法
下面位留言應該唔會明 所以都無覆 講道理都係無用 佢就係道理
真阿 媽媽無得揀 但伴侶有 唔想咁樣一世 溝通唔到嘅真係勸你早日離開 佢鬧慣左你 唔會變更好 只會更壞
認同吖巴打真係好憎靠你就死得呢句,完全將你個人踩到一文不值,仲要明明好多野都係靠我,有咩唔啱心水就撻呢句嘢出嚟
呢幾日公司好鬼多野做 放假都要返去
岩岩先追番哂d post…聽日會再覆番你地唔同嘅問題
要講深入嘅背景 咁你地會再了解多啲個情況
Update下先
嘈完之後果一兩日冷戰左一段時間佢又正常番
態度又好左…有一齊出去買餸煮飯睇戲…呢兩晚重搞左幾次…為咗教訓佢…真係要屌深d..重要吊住佢條癮
認真 咪離婚囉 睇下邊個驚邊個
女人離婚好難再搵人
都好替你慘,但呢抽嘢你喺度講有咩用?你真接同佢講呀Ching !
你呢d消極作戰最尾只會離婚收場。除非你忍耐力大過你老婆發癲進步率
當佢發現普通級別嘅發癲都引起唔到你嘅關注。咁佢就會升級行動。 女人最鐘意就係佢唔開心但都要個老公一齊唔開心。
父母個相處模式會直接小朋友日後既生活投射出黎
如果你地兩個關係真係好差但夾硬一齊
小朋友大個反而會有感情障礙
會認為所以既關係最後都會變成你地咁
從而害怕建立任何形式既關係
你收皮啦,返shift大撚哂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞