結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
有冇巴打有同感?
本身好地地 突然可以為咗啲好少既事發難渣
一唔合佢心意就黎料
好聲好氣講唔得既 係要西口西面
對佢既好永遠睇唔到
都唔知結婚黎做乜

而家返屋企唯一開心嘅就係撚貓
d貓都怕撚左佢 淨係痴我
https://youtu.be/m-jpwHPsHDQ

唔打生活唔到
未結婚前唔會發脾氣?
婚後變面個啲?
完全有同感
但係已經有左小朋友,只有硬食到世界盡頭……
女人係咁
對老婆好唔係應份 要睇 d咩

西面想人哄下都唔得
下下要講道理, 不如我揾法官講
好多女人唔識基本尊重
結婚咋 唔係你老豆老母
男人就唔駛哄?
哄得 只會變本加厲

振夫綱
因咩事先?
男家有冇野煩到佢? 如:婆媳關係
有冇小朋友野煩? 功課/揀學校
家務邊個做?

樣樣加加埋埋, 有時真係會令人好撚躁架
試下咁樣同佢講
月經post
當你經歷過三日一小嘈,五日一大嘈,真係唔想返屋企
對老婆好係應該無錯呀
但係佢永遠唔會當你做既野係一回事
遇到唔岩佢心水就屌
換番佢做同一樣野就會當冇事

例如 收工太攰可能唔記得咗洗衫or煲水 講緊係間唔中一兩次 洗唔洗屌呢 重要講埋d咩靠你就死得呢啲說話
哄佢老母臭閪啦!

講真我地男人 少少事有乜好嘈解決左件事就算啦
好彩你未生小朋友,離婚都冇咁煩
生左小朋友重煩
不過依d野係要傾清楚, 講比佢聽你既感受
反正佢都西口西面
唔差在一次過爆佢一舖勁既
結婚前後性格唔同?
屌佢果陣大力少少漏補返自己既弱小心靈啦
所以有時幫人地屌佢老婆果陣,我會出埋佢老公分力
有個綜合post
https://lih.kg/2703776
ching做慣狗?
都未係最慘

最慘係被佢西面仲要連掂都無得掂
次次都要乞咁
一係狗一係女人
日日嘈
直頭唔想返屋企
但佢離開咗世界之後
我好想佢日日嘈
上面講左d
再講下d背景,我地冇小朋友
我哋兩個都要返工,我返office 朝9晚6 ,佢返shift
同我屋企人唔多見面 ,係特別節日先會見面食飯
不過佢唔係咁鍾意我屋企人,因為佢地叫餸食黎食去都係果幾味,又冇問我老婆鍾意食咩,又食得耐,所以佢話左以後唔去
家務大家都會做,佢係做多啲,煮飯洗碗洗衫吸塵我都會做
佢返shift係辛苦我知,但係唔代表我返office唔攰架喎
有時忘記左做啲野,需唔需要西哂面,講埋啲難聽說話先
把口重衰過我老細,返屋企重慘過返工
見到佢西面尻都縮 完全唔想掂佢
試下西返佢面,如果佢都係無反應,仲係屌返你轉頭,建議你諗下自己係為左啲咩一齊

日西夜西都唔專重人,一齊住都無咩意思

利申: 人地爸爸
因為佢地叫餸食黎食去都係果幾味,又冇問我老婆鍾意食咩,又食得耐
dllm好撚小事ja wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞