結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
極品
點解要做到咁討厭
請左都係屌鳩你唔做野
話要個賓賓好過要你, 唔知要你黎做乜
中左教畜
點解唔未生果陣睇到呢個post
d 教畜真係未撚見過世面,日日洽鳩d細路洽到以為自己就係真理

諗起點樣先可以平安無事咁湊大到個開開心心既小朋友就覺得自己無啦啦m 底走去玩hell mode
係,智商低,知識少
但自以為好醒,真係伏到爆
千祈唔好信乜野教小學/幼稚園有愛心
呢班日日就當自己係上帝既會進化成俾怪獸更恐怖既怪獸
平心而論,呢種類型嘅男女都存在。
做咗少少野就放大百倍,擺出個態度係你欠咗佢咁,唔講仲以為佢捐咗個肝俾你咁偉大。
一有情緒就閪口閪面毫無尊重,氹又唔掂鬧又唔掂,淨係提住自己做咗啲雞毛蒜皮嘅野黎情緒勒索你。
呢啲人計較得黎仲要雙重標準,你點做都唔會滿足到佢,其實真係冇解。
review 緊,順便係呢個post 屌鳩佢發洩下
平時屋企有小朋友唔想嘈
準備變臉
話你知,身邊生左小朋友既9成都見識過變臉
港女
存在還存在
但女人係9成係咁,但男人一成
都有啲心理準備架啦
咁common嘅嘢 無咩僥倖心態覺得自己會避得過
試過3餸係淥生菜+炒菜心+微量肉碎炒菜
個湯係滾菜湯
係好慳個d家庭 覺得買肉貴
同埋同對方屋企人食飯真係好辛苦
又要扮曬有禮儀咁 多多規矩 麻撚煩
長年累月做臨時演員好攰
只好避得就避
黎啦,男人堆易發洩d
呢啲自己唔醒
每次上去前去斬個料帶上去話加餸未得囉
自己有得食
又好睇
lm
諗清楚好D, 自己hell mode 唔緊要
小朋友hell mode 真係好慘
諗得再清楚 好多嘢都係控制唔到盡人事聽天命

又唔可以叫佢睇醫生
陣間以為我鬧佢
但其實真係覺得佢好大機會係有情緒病

大家都辛苦
一齊加油啦 絲
咁其實係你老婆問題啫
佢班「姊妹」唔通幫你咩
陣間幫你仲大鑊
你老婆以為你地有路⋯

我係女
不過會將屋企(兩個人既野)攤出黎同人分享刷存在價值真係覺得好核突同難睇
面就人比 架就⋯⋯⋯⋯
大把人鍾意將自己家事當是非唱 男女都係咁
唔知咩心態黎
所以識老婆都要睇下啲八婆姊妹,如果喺閪女人就不了
咁你又娶
做錯決定就食
解釋下,有咩含意
字面意思囉, 簡單英文嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞