結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
惡過佢。唔記得煲飯屌尻你。你就成個電飯煲掉出去走廊垃圾桶。 記得響佢面前做呢個動作。嚇撚到佢唔敢講野。 你之後都唔撚好講野。 等佢出聲先。佢諗清楚要求離婚就即刻簽字。 重有幾十年捱。做人定做狗係自己話事
屌你老母臭閪 屌你老母
返屋企慘過返印度
唔想一碌鳩打一船人,但係整體上以唔識尊重伴侶黎講,港女真係數一數二。
平時正正常常,但係對住伴侶就變咗生番咁。
發癲糟質完人地,再加句"佢唔氹我/唔幫我,要佢有咩用?","咁女仔係情緒化啲","我係真性情",合理化自己行為。
掉轉係男方有情緒,莫講話開口屌老母,淨係講句悔氣說話已經夠死十次。

"真性情"同"冇品唔識尊重"係兩回事黎,但係好多女就將偷換概念將呢兩樣野撈埋一齊講。
嗰種老奉同毫無歉意,佢地對伴侶嘅定位似一個用黎滿足自己嘅奴隸,多過似一個人。
有時我都幾好奇係乜野令佢地形成咁嘅心態。
女教師係最難頂
圈仔細,知識又少。缺乏世界觀
對住啲中小學生,喺學校有權威,可以罰啲學生
返到屋企對住老公,成日以為自己啱曬
我有個朋友佢老婆係老師,成日同佢講:「做乜你做錯咗但唔認錯」
成日啲雞毛蒜皮嘅嘢迫佢認錯
點頂?!
好多同路我身邊好多朋友娶左miss,以為自己好幸福我自己奶過一次野,咪搞

我諗起佢地係屋企老婆講一句自己就死狗咁個個樣
即刻你都娶左miss
而家安好嗎
我冇抽身成功,個時仲on99咁以為自己錯,旁觀者清,身邊有朋友好重要記得搵人分析到底發生咩事,當局者真係迷到仆街

其實想知自己有冇問題好簡單,就係搵異性朋友傾下。
當然唔好咁蠢走去問啲對你有意思嘅異性,佢地只會趁機煮死你另一半。(btw,我見過好多自我中心嘅on9真係會去搵班兵問意見,根本只係搵認同感,唔係想解決問題

當日我食屎食到懷疑係咪自己唔識做人,身邊所有兄弟都叫我飛咗個癲婆,我仲係唔信邪。
直至有次一班已婚女性朋友忍唔住話"老實講,你已經做足晒,我睇見你條女啲表現都覺得佢難頂。佢只係一味情緒宣洩,真正問題係佢自己度,所以你做乜都冇用。呢啲人一世都唔會變,你真係想未來幾十年都咁樣過?",我先識醒。
真!應該係男男女女 mean底賤嘴定愛心爆棚善良天使 岩聽唔岩聽都問下意見

同解鈴還需繫鈴人 其實最好真係同另一半去見婚輔 兩個人和平攤出黎講
話又說回來,自己領過野又見過好多朋友領野,就明白到比起點樣處理段關係,揀啱對象更重要。
你揀錯人嘅話,就算你幾完美都依然冇運行。

例如對方自我中心爆棚,永遠都要人地跟佢嗰套。
佢要嘅係奴隸,唔係伴侶,你點溝通都冇用,及早換人好過。
笑死 因為啲餸而唔去食飯

我同你老婆一樣我去老公屋企食飯 加埋5個人 永遠每次都係得2個餸 重要每次都係一樣 重要係個d湯渣加啲菜 有時會就隻雞加菜 或者肉餅加菜
我老公知我嘴刁 佢都無格硬要我去食
噴浴室除霉都比人屌
話陣漂白水味好難聞
唔好噴由佢發霉囉
好時真係好難明有啲屋企伙食咁差
我就係咁 我成日問老公點解成日都剩係食呢幾機
佢話佢阿媽懶同屋企習慣咁食
好彩結婚搬出去住 老公都無話要咩一個星期番佢屋企食次飯個啲 如果唔係都唔知點算好
屋企平時大魚大肉開
emotional唔緊要,份人正面定負面先係重點。
大家都領野,有啲人真係可以完全唔覺得係咩一回事咁接受,但係有啲人會諗埋一邊不斷panic同depress。
困獸28
咁邊個對我好 屌你老母
升棺,發達,跟住係咩呀?
X2... 生左之後變臉
為左小朋友先硬食
不過我已經進化左, 完全當佢耳邊風, 當係笑話咁睇班女人有幾咁雙重標準其實都幾好笑
唔知點解淨係佢可以唔同意我
我唔同意返佢又唔得

e.g. 屋企冇麵包盒,買左兩個包我就搵封口夾夾住佢,以前住村屋好多蟲

佢又唔撚妥我,話就咁捲埋就得,冇野爬到入去
之後有次淨係買左一個包佢食,我就廢撚事夾
我冇份食話知你
你講講下有D 想轉GAY
係呀, 係出面仲會扮自己做好多野
平時小朋友換片, 陪玩, 喂夜奶, tum 訓覺乜都唔做
間唔中做一次就出個post 呃like, 對住部電話mon 住個post 既like 數,仲緊張過mon 股票
跟住仲同埋姊妹圍喂喂屌9個老公唔做野, 講到自己幾辛苦

男人老狗真係無咁得閒係到玩呢D門面遊戲
反正一篤就穿, 佢連個小朋友每晚幾點飲奶飲幾多都唔知
每次佢係朋友面前吹水話自己幾辛苦我就會靜靜補一句話小朋友飲夜奶習慣已經改左,有時佢會死撐,我再加多句你喂得多定我喂得多就無聲出再加黑面
當然佢班姊姊會繼續撐佢, 但你會唔會care 一班弱智點睇下?
笑一笑就得
開始明白咩叫三十而立,四十而不惑, 近40真係開始會不惑, 睇化晒呢班對人不對事既小丑, 根本唔洗理佢地點諗
辛苦?話你知我識大部份奶野既男人都係連湊小朋友都係男人做多
女人最多出對奶出黎俾個BB 食就當好辛苦
跟住屋企所有開支唔出錢
平日自己搵D 錢就同班姊妹出去食fine dining
間唔中買一,兩件衫/玩具俾小朋友呢D 小錢就話自己對小朋友好好
平時租/菲傭錢/學費呢D大錢就1蚊都唔出要男人俾晒
跟手仲要屌鳩你男人送禮物出手低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞