結左婚兩年,係屋企重大壓力過返工

814 回覆
2146 Like 61 Dislike
過來人,點都試吓攤出嚟傾,拆唔掂就真係諗清楚咁落去仲有咩意義
成大段做乜三個字「做老婆奴」咪總結左
你啲人成日建議人做老婆奴做乜先﹖
唔係變面
係除低咗面具堵
根本好多人就係有兩個人格
屋企一個出街一個
好平常嘅事
睇吓自己好唔好彩
會唔會遇到個裹人格係痴撚線既
重好千萬唔好諗再搵第二個女人覺得會唔同。
香港地,港女,你搵唔到的。
下 我主張唔好做家務
但溝通多啲,同幫頭家話事
睇唔到有幾老婆奴
因為唔成功既男人係唔會有女人。

根本女人就唔係成功既因素,而係男人成功左,個女人先會肯張開腿。
咁又唔係
比佢知道底線咪得
人善被人欺 婚姻關係一樣
當然 唔係個個女人都受
屌撚返佢轉頭就岩
佢都一定有啲野唔記得做
照板煮碗屌返佢

唔屌就比佢食撚住
一係就叫佢收下把閪口
有時 真係唔撚爆佢一獲佢唔會識驚
臭閪港女都嫁得出
公平咩

樓主唔好放出黎害人
準備忍一世

認真 同佢真心傾一次
比幾個月佢改 唔改離婚 完
真 我媽對我嫂又係

其實點解
每日做到仆晒街都無得扑
點解我咁慘
你就抵死啦
叫餸可唔可你問完老婆
自己叫多兩味呢?

做家務已經有拗撬
你生仔就知大鑊啦
兩個一齊番工,夾埋請個賓賓得唔得
I know that feel bro

唔好話結婚之後,我未結婚,同老母住緊,我老母都係exact7ly 同你老婆一樣,好撚難頂

返工重開心舒服過返屋企
巴打點忍?
結左婚後變臉?
剩係對你先係咁對其他人唔會架
因為你係佢心目中係最特別豬豬
岩 其實點解啲女成9日發皮氣
係條仔廢 食唔住條女
一係搵唔到錢 一係其他條件各樣
試下換個條件好fit既
靚仔 有米 有地位etc.
即係跪低含 變小鳥ian
條仔太廢 個女既自然多勞騷不滿 食住你
班老師都覺得自已好辛苦
放學仲要備課叫好慘
唔諗人地係起公司ot 到8 9 點
而佢地4點就放左學
劉鑾雄 都要俾李嘉欣屌到反艇,粒聲都無得出啦
小朋友,上少啲兒登,讀多啲書啦
識frd做醫生都係頂唔順老婆發9脾氣絲打點睇
關條仔廢唔廢咩事 女人就係最叻發脾氣
其實會唔會係樓主老婆返shift辛苦 見你平時仲話佢包辦大部分家務 咁其實佢都係一個願意付出既人 講真 返shift仲要做家務呢下真係辛苦 佢會唔會係覺得返到屋企終於可以抖下但見到仲有野未做歌下燥左?

我同你有d似 我office工但極長工時 可能夜晚十點先返到 我老公shift
基本上屋企100%家務都係我做 自願
有時見到屋企d碗堆高/老公係咁問我呢樣係邊歌樣係邊真係好燥會想鬧人
因為我其他都好辛苦 而我老公次次都我叫先會幫下手
我話佢佢都會類似講做左啦 未做咋嗎 佢好聽話既 但真係會叫10次哦10次先做
但其實我都唔想見先做 想有時互相體諒下

每個星期日我都會去佢屋企食飯
都一樣 無咩送 同坐好耐
難得放假 就無左日星期日 其實個心係真係會攰 想要自己時間
但我係好顧大局的人 但可能你老婆一樣 其實係因為無左metime而唔去

我老公咁其實我都唔太敢生仔
同居完先結婚
換部西門子洗衣+乾衣機又唔洗煩
換個歐洲水龍頭可以拉條喉出黎煲水又唔L洗煩
買定幾支大水。
離婚,咁都忍到? on9?靠你就死得 呢句講得出口? 不過我唔撚知你到底有咩問題啦,你爛賭廢柴咁靠你就死得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞