Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
ww電影咁成功其中一個原因就係帶出到個信息, 下集要做得好既話個boss一定唔可以再流於打打殺殺個層面, 例如如果係cheetah又會變做普通英雄打反派呢d 9野, 連感動位都好難有, 但係睇返ww堆反派無咩邊個特別深刻 所以我都有d擔心ww2 keep唔keep到第一集個水準

但係打cheetah就有香港觀眾最鍾意睇既港產片式貼地拳頭交

問題係第一集已經話係神, 仲打拳頭交又會比人屌代入唔到, 但唔打拳頭交打魔法系又會比人話離地離到代入唔到, 根本好難搞, 真係好考女導功力

老實講如果女導連第2集都做得好, 我覺得成個dceu都應該要比佢搞

將Cheetah改成體格接近神級有冇得諗?但又加入些少獵人、獵物角力元素

Cheetah本身能力來源係魔法,話佢可以傷到WW唔過份

其實我覺得續集應該100%講神魔啲嘢 直程fantasy film咁拍 可以一石二鳥講晒 cheetah/circe (e.g. 上半出打cheetah, 後尾先知circe係幕後黑手, 控制緊cheetah etc.)

唔好咁樣,我會諗起蜘蛛俠第三集

ares一定會再出

ares再出又會有問題, 題材又同第一集相撞, 仲要少左steve呢個感動位
而家dc最擅長係d貼地打鬥, 由bvs batman打鬥到ww no man’s land, 反而太離地果d就無咩太深刻, 所以ww2 反派選角唔可以太離地得黎, 個角色仲要有可以探討既題材, 其實好有難度
ww電影咁成功其中一個原因就係帶出到個信息, 下集要做得好既話個boss一定唔可以再流於打打殺殺個層面, 例如如果係cheetah又會變做普通英雄打反派呢d 9野, 連感動位都好難有, 但係睇返ww堆反派無咩邊個特別深刻 所以我都有d擔心ww2 keep唔keep到第一集個水準

但係打cheetah就有香港觀眾最鍾意睇既港產片式貼地拳頭交

問題係第一集已經話係神, 仲打拳頭交又會比人屌代入唔到, 但唔打拳頭交打魔法系又會比人話離地離到代入唔到, 根本好難搞, 真係好考女導功力

老實講如果女導連第2集都做得好, 我覺得成個dceu都應該要比佢搞

將Cheetah改成體格接近神級有冇得諗?但又加入些少獵人、獵物角力元素

其實我覺得續集應該100%講神魔啲嘢 直程fantasy film咁拍 可以一石二鳥講晒 cheetah/circe (e.g. 上半出打cheetah, 後尾先知circe係幕後黑手, 控制緊cheetah etc.)

唔會啩 as long as唔好堆埋晒一碟final boss炒飯就得啦

BTW其實我重點係紅字

ares一定會再出

ares再出又會有問題, 題材又同第一集相撞, 仲要少左steve呢個感動位
而家dc最擅長係d貼地打鬥, 由bvs batman打鬥到ww no man’s land, 反而太離地果d就無咩太深刻, 所以ww2 反派選角唔可以太離地得黎, 個角色仲要有可以探討既題材, 其實好有難度

Superman vs zod都好深刻
入嚟支持
劉明話好睇
入嚟支持

多謝你呀兩個po都見到你
期待cheetah介紹
本身都唔係好識ww既反派有咩
期待cheetah介紹
本身都唔係好識ww既反派有咩

circe
漫畫入面有兩個版本既Cheetah,我地黎講左初代先~

反派2號:Cheetah (Priscilla)

本名: Priscilla Rich

常見中譯:豹女(我都惗唔到仲可以點譯)

簡述:第一任豹女,受人格分裂折磨影響而成為WW既反派
起源:

Priscilla生於上流家族,憑甜美可愛既外表成為一個新晉社交名媛。雖然Priscilla係Junior League Committee 既leader,但 Priscilla其實係一個好自卑、冇安全感既女仔。係一次為婦女及兒童籌款既慈善晚會,WW作為嘉賓而出席。係Priscilla介紹WW進場既時候,有班人要求佢退場,要WW快啲出黎。
WW表演完幾次特技之後,WW叫Priscilla用Junior League Committee 係世界各地監獄搜羅返黎既鎖鏈綁住佢,跳入一個放滿水既水缸入面表演逃脫。但係,WW並冇留意到原來Priscilla混入左WW既真言套索(Lasso of Truth,電影入面出現過)黎綁佢,一時之間掙脫唔到。當然WW最終都成功掙脫,WW走出水缸後,Priscilla表示自己好擔心,但WW已經對呢個女人起左疑心。
Death by SNU SNU
其實最好寫返pre定post crisis好喎
因為老實講pre crisis既設定唔多用喇
人都好多唔同
其實最好寫返pre定post crisis好喎
因為老實講pre crisis既設定唔多用喇
人都好多唔同

因為係簡單介紹,大部份人都唔熟漫畫,所以我想skip左Golden Age呀Crisis呀呢啲漫畫名詞
當然加都係可以
Circe咁重要點可以唔識

留名等巴打介紹下

Donna唔爭在介紹埋自己同埋Cassie啦
人介我冇能力寫呀
咁你做介紹post有d人物確實需要嘛
人介我冇能力寫呀
咁你做介紹post有d人物確實需要嘛

我真係唔太識Circe,但應該都會講到佢
樓主試下用呢個up:
https://holland.pk/uptow/

好好用唔該曬你
駆逐してやる
其後, Priscilla去見佢既朋友Mr.Courtley Darling(真係呢個名),Darling本來惗住同Priscilla去食dinner,但最後決定同WW一齊去400 Club既Party,留低Priscilla自己一個。自己一個係房既Priscilla開始發洩自己對WW同Darling既怨恨。突然,佢見到鏡入面出現一個著住豹紋服裝既自己。鏡入面既Priscilla表示Priscilla要佢做乜都會照做。Priscilla用自己既豹紋毛毯整左一件戰衣,並自稱Cheetah。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞