Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
http://www.cbr.com/wonder-woman-15-probable-villains-for-the-sequel/
痴q左線

ANTI-MONITOR

如果用Max既話
Wonder Woman VS Superman: Fall of Justice

橫掂都係
superman殺咗WW
跟著痴咗線變injustice

Injustice要上大銀幕還太早了

Injustice上大銀幕我會唔撚入場
http://www.cbr.com/wonder-woman-15-probable-villains-for-the-sequel/
痴q左線

ANTI-MONITOR

如果用Max既話
Wonder Woman VS Superman: Fall of Justice

橫掂都係
superman殺咗WW
跟著痴咗線變injustice

Injustice要上大銀幕還太早了

Injustice上大銀幕我會唔撚入場

照睇
痴q左線

碌左下啲人名
見到有幾個都係神話系既人
個人唔希望兩集都係打神
痴q左線

碌左下啲人名
個人唔希望兩集都係打神

ww自然多敵人係神啦
痴q左線

碌左下啲人名
個人唔希望兩集都係打神

ww自然多敵人係神啦

我覺得魔法野好悶
晏啲更新
漫畫既WW真係無野吸引到我
今次套戲既女主角真係好撚掂
漫畫既WW真係無野吸引到我
今次套戲既女主角真係好撚掂

Gal
將一個唔吸引既角色演得咁討好係失職定稱職
第3個版本,Rebirth時代(姐係最近期)既Cheetah較接近第1個版本,但角色形象有好大變化。

係呢個版本入面Barbara本來係一個考古學家,而Barbara Ann Minerva係佢既本名。呢個版本入面Barbara本身係一個善良既人,仲同WW做左好朋友。呢個版本既Barbara同樣係因為非處女而被Urzkartaga詛咒而成為Cheetah。有一段時間,佢將自己變成Cheetah怪罪係WW既頭上,但其實佢自己都知道自己既固執都係造成佢變成咁樣既原因。佢變成Cheetah後住係非洲既一個雨林入面,身邊被一班野獸侍奉,直至WW黎到,請求Barbara既原諒同幫助,兩人之間既仇恨先得以化解,而Barbara係後來亦成為WW既同伴,並一度回復人類既身體。

Rebirth版本既Cheetah外表變得比以前既版本更加野性,五官比起人類更似一隻豹,甚至連過往既紅色長髮都被刪去。
能力:
作為豹神既化身,佢擁有同WW不相伯仲既力量。漫畫入面,佢同WW曾經用Lasso of Truth黎拔河,結果平手。
佢既身體可以抵抗到超人同WW既打撃,但佢都會被子彈或利器傷害到。佢既速度可以超越WW,動作非常敏捷,甚至可以傷害到Flash等速度超快既英雄。
佢既爪同牙齒非常尖銳,有魔法加持,所以即使Superma呢種防禦力強既超人類都會被佢傷害到;佢條尾可以自由操控作為移動、攻撃既工具。
Cheetah既感官好敏銳,佢可以靠嗅覺辨認一個人有冇比心靈控制。
DCEU展望

終於講完豹女喇......

係四代Cheetah入面,第3代Barbara係最有可能出現係DCEU既Cheetah。
佢係4代入面知名度最高,佢係漫畫入面同WW之間既恩怨已經持續左幾十年,佢既力量同速度又可以同WW平起平坐,我覺得反派之中佢係最有可能出現係WW系列電影。

如果佢未來出現係DCEU既話,我相信會採用第1個版本既起源,亦即係被Urzkartaga詛咒而變成Cheetah。而佢既外表,考慮到WW系列既咁多位男性觀眾,唔太可能會用Rebirth版本入面過份獸性既形象,而係用返本來女性身體,加上豹紋皮毛作為皮膚外觀。而呢類角色往往要化好耐妝,未來既豹女演員要加油呀

除左WW系列電影外,亦唔排除佢會成為Suicide Squad既新成員,因為佢係漫畫中亦加入過SS。

豹女既介紹就到呢度,多謝咁多位巴打睇到黎呢度。

靚圖收尾

如果大家想繼續睇既話,我對Dr.Psycho幾有興趣
留名支持
留名支持

多謝你支持,見你留左幾次言
有咩意見可以講出黎例如有冇啲咩想我介紹個陣講埋既或者點樣講得好啲
我組織能力本身唔好,將英文翻譯返中文之後就變得更加亂
留名學嘢
發覺dc反派好似冇mcu咁吸引咁有特色

利申咩都睇下咁

利申咩都睇下咁

同你完全相反我覺得dc既反派出色過marvel好多
不過WW既反派冇咁吸引姐

利申咩都睇下咁

可能真係WW無咁吸引
Btw你會唔會講下其他人物嘅反派 留名學嘢

以前睇JL卡通淨係識Batman個啲
謎語人,ivy,Joker,bane,企鵝人,two faces

利申咩都睇下咁

可能真係WW無咁吸引

謎語人,ivy,Joker,bane,企鵝人,two faces

我識最多係Gotham個啲反派
呢個po完左後如果大家仲想睇人介我可能會開多個po講其他

利申咩都睇下咁

可能真係WW無咁吸引

我識最多係Gotham個啲反派
呢個po完左後如果大家仲想睇人介我可能會開多個po講其他

咁訓前一推
darkseid囉
marvel隻thanos都係複製返佢
darkseid囉
marvel隻thanos都係複製返佢

Atom都係
留名支持

多謝你支持,見你留左幾次言
有咩意見可以講出黎例如有冇啲咩想我介紹個陣講埋既或者點樣講得好啲
我組織能力本身唔好,將英文翻譯返中文之後就變得更加亂

你自己都話啦,有留言先有動力寫嘛,
有人寫留個言支持吓冇所謂,美漫我自己唔係成日追,好多野唔熟,入嚟學野啫!
WW 反派好似唔夠多,我意見若果寫到差唔多可以寫吓其他成員啲反派,反正呢幾年會陸續上
支持支持
乜都唔識但睇得好過癮,講多幾個pls
我想問蝙蝠俠唔殺人

ww同ss殺唔殺人?

WW係唔忌諱殺人佢由細到大都受亞馬遜人訓練成戰士
SS係指Suicide Squad?佢地本身係罪犯,Amanda Waller就係招募佢地黎做污糟野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞