Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
反派5號:Circe

(By Daniel Govar)

中譯:賽絲、賽絲女神

本名:Circe

簡述:Circe係希臘神話中既傳奇魔法師,佢係WW既宿敵之一。作為不老不死既魔法師,佢擁有女神級既力量,並擁有五花八門既法術咒語。佢最常用既力量係將人變成動物。

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油
年尾做JL你會唔會再開呢啲post

仲想睇?
JL反派數都數唔完喎我唔知我有冇心力講曬
定係你想睇JL個幾個成員既介紹

寫邊個我冇所謂 我只係好鍾意睇呢啲介紹姐

到時有人想睇又冇人開po而我又有心力既話我先獻醜啦

留個名先 一定有我

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

留個名先 一定有我

多謝先
唔知有冇機會1001呢

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

留個名先 一定有我

多謝先
唔知有冇機會1001呢

仲有廿頁 加油

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

留個名先 一定有我

多謝先
唔知有冇機會1001呢

仲有廿頁 加油

你幫手推就有

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

留個名先 一定有我

多謝先
唔知有冇機會1001呢

仲有廿頁 加油

你幫手推就有

pish
推到開新post
一路追po睇到有講埋dc rebirth既野,搞到我好想追,但有d無從入手,想問下各位如果想追dc rebirth應該由邊度追起?同埋個順序應該係點?
一路追po睇到有講埋dc rebirth既野,搞到我好想追,但有d無從入手,想問下各位如果想追dc rebirth應該由邊度追起?同埋個順序應該係點?

中意邊個角色就由邊個角色既個人刊物開始追起
如果冇乜邊個特別中意就睇JL啦

首先rebirth有第一期 係成個rebirth嘅開始

跟著就睇你想追邊個角色
睇返佢地嘅合訂本就ok
最近最出名就係the button啦

4本書仔 batman 同flash嘅cross over
基本上你有冇追呢兩個角色都好啦
都好值得睇嘅
歷史堂Circe起源:

公元1200年前,賽絲以Colchis王國既公主既身份出世,被撫養成一個高尚既女性,但佢並唔滿足。佢被逼嫁比一個弱小既男人,Circe殺左佢,因而被流放離開家園。佢黎到一個叫Aeaea既小島,並開始累積相當大既魔法能量,但積累既魔法只局限於小島內,於是佢派海妖去吸引人黎島上面。但佢既渴求仍然未滿足,佢向月亮女神Hecate祈求報復家園,而Hecate希望能夠向希臘眾神報仇,於是Hecate就對佢提出一個交易。佢賜予Circe長生不老、永恆美貌及無窮既力量,換取Circe既靈魂(姐係Hecate既靈魂會進入Circe既身體)。Hecate既身體消失,但係佢死前佢對Circe講左一個預言:「於女巫死亡及女巫誕生之時,Hecate之靈魂將會被安置。」("Upon the death of witch and the birth of witch, Hecate, by name and choice, shall repossess her soul." )

之後,Circe利用自己既新力量係一日之內將Colchis王國夷為平地,並將唔服從佢既人變成佢既寵物。人類對Circe既名字及力量既恐懼好快就傳遍世界。Circe係Hecate既憎恨驅使之下,煽動離間男女兩性之間既關係,佢既所到之處都會引起猜忌及背叛。當亞馬遜人誕生時,Circe開始擔心亞馬遜人宣揚既和平會破壞佢離間世人既計劃,但戰神Ares再三保證佢會好簡單地就破壞亞馬遜。

之後,大力神Heracles同波塞冬之子Theseus(古雅典國王)入侵亞馬遜,Antiope帶領一半既亞馬遜人向雅典反撃 。雅典並未被毀滅,因為Antiope同Theseus和解,兩個最後仲結左婚。Circe唔容許咁既情況出現,佢搵到Theseus前妻Ariadne,用魔法將Ariadne送到皇后既睡房入面殺死熟睡既Antiope。之後,亞馬遜人同Theseus開始互相指責,Circe既計謀成功實現。

(待續)
circe

推推推
今晚唔得閒打字
琴日成日唔得閒返嚟推post
樓主下次會唔會介紹aquaman 佢應該係jl入面第二個少人識嘅角色
樓主下次會唔會介紹aquaman 佢應該係jl入面第二個少人識嘅角色

Aquaman Sucks

佢除左Black Manta同Ocean Master仲有咩反派

佢除左Black Manta同Ocean Master仲有咩反派

Sad story
話時話有冇的有睇新一集batman 佢同catwoman求婚

有,唔知結唔結得成呢

Sad story

我反而想睇同Vision撞樣個個(唔記得咩名)
細個睇卡通記得佢能力係穿透 但都係成日比人打中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞