Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
👍🏻👍🏻👍🏻

就咁睇OZ唔似咁勁

有睇過watchmen就知oz幾聰明 (又或者你可以話佢奸 )

我係原本套watchmen ozymandias fan
我OZ係指rebirth呢個

但係oz可以困住tim drake應該都有返咗上下勁

tim呢排點 定係基本上暫時write-off咗佢

點解你係bruce反而唔知tim點

佢本來知, 俾人改左內容就變左唔知(未知)

佢唔係不嬲以為tim瓜咗咩
唔知俾oz捉咗呀嘛
sor rebirth好多都未開始睇

本來BUTTON應該係知TIM未死, 所以FLASH果期封面先有TIM
後尾期FLASH又遲一個禮拜出, DETECTIVE COMICS又要改對白.
原先對白係BRUCE話知TIM未死要搵佢.
好似係

唔怪之得封面有tim
Btw尋日講開op人物
Dr. Manhattan算唔算無敵
同問有咩宇宙級人物更op

the presence, great evil beast, phantom strangers, spectre, Lucifer Morningstar同lucifer個細佬唔記得咩名 之後仲有大把
Dr.Psycho能力:
Dr.Psycho擁有強大既精神力量,同時係一個有技巧既心理學家。雖然佢矮小唔擅於肉搏,但佢有超人類級既催眠能力。

佢可以製造幻象,改變自己既外貌、洗腦、控制他人思想、令人產生幻覺等等,但佢既能力對WW既效果好微弱甚至無效,因為WW既Lasso of Truth令WW可以睇穿幻象。

雖然佢好憎女人但佢似乎對同其他女性反派合作唔抗拒。
我覺得佢係強化版Mad Hatter
火星獵人既Telepathy可以override Dr.Psycho
Dr.Psycho感想:
一開始覺得呢個角色真係同部份連登仔一撚樣

我其實幾中意呢個角色設定。我覺得一開始將佢設定為WW既反派個條友好有遠見,因為佢同WW既衝突完全係反映左而家社會上極端男權主義VS極端女權主義既情況。

However,我認為DC未必敢將呢個角色搬上大銀幕╒

就好似我頭先所講,Dr.Psycho反映左極端男性主義既思想,仇視女性、認為女性應該被男性控制、父權思想......而呢啲同時亦都係對男性既一種醜化。

WW電影之所以能夠大受歡迎,除左因為Gal好靚女之外,同時亦係因為呢套電影冇刻意宣揚女權主義思想。冇錯WW係第一套女性主角既超級英雄片,佢拯救左世界,但呢套電影冇靠貶低或者醜化男性黎抬高女性既地位,男主角Steve都係好man好有主見,佢同WW同樣都係戰爭英雄,而唔係一味靠天真嬌WW去撐起成套戲既起承轉合。所以呢套電影能夠係唔得失男權主義者既情況下獲取到女權主義者既支持(雖然點都係有啲痴線佬唔中意)。

但係!如果WW續集引入左Dr.Phycho,咁就必然會比人話係宣傳女權,然後令男性觀眾(主流超級英雄片觀眾)流失,仲會比人話係踩低男性,甚至有可能比人話係歧視男人。如果要維持現時男女權平衡既情況,我覺得Dr.Phycho未必會被加入WW系列既電影入面;如果真係引入呢個角色,希望導演可以處理得好啲,唔好比位人入啦。

表達能力唔好,打咁多字唔知你地明唔明我想講乜

靚圖(?)收尾

補多張N52版本既Dr.Phycho,冇高過但冇曬頭髮

WW既反派都講得七七八八,呢個PO都已經被騎劫左
多謝大家追PO追到呢到,熟美漫既巴打都應該見到我既介紹有唔少錯漏
唔知大家仲會唔會想睇其他角色介紹,如果大家想睇既話我都唔介意繼續講 當然有其他熟手既師兄講就唔洗我黎

我其實幾中意呢個角色設定。我覺得一開始將佢設定為WW既反派個條友好有遠見,因為佢同WW既衝突完全係反映左而家社會上極端男權主義VS極端女權主義既情況。

就好似我頭先所講,Dr.Psycho反映左極端男性主義既思想,仇視女性、認為女性應該被男性控制、父權思想......而呢啲同時亦都係對男性既一種醜化。

WW電影之所以能夠大受歡迎,除左因為Gal好靚女之外,同時亦係因為呢套電影冇刻意宣揚女權主義思想。冇錯WW係第一套女性主角既超級英雄片,佢拯救左世界,但呢套電影冇靠貶低或者醜化男性黎抬高女性既地位,男主角Steve都係好man好有主見,佢同WW同樣都係戰爭英雄,而唔係一味靠天真嬌WW去撐起成套戲既起承轉合。所以呢套電影能夠係唔得失男權主義者既情況下獲取到女權主義者既支持(雖然點都係有啲痴線佬唔中意)。

但係!如果WW續集引入左Dr.Phycho,咁就必然會比人話係宣傳女權,然後令男性觀眾(主流超級英雄片觀眾)流失,仲會比人話係踩低男性,甚至有可能比人話係歧視男人。如果要維持現時男女權平衡既情況,我覺得Dr.Phycho未必會被加入WW系列既電影入面;如果真係引入呢個角色,希望導演可以處理得好啲,唔好比位人入啦。

靚圖(?)收尾

多謝大家追PO追到呢到,熟美漫既巴打都應該見到我既介紹有唔少錯漏
唔知大家仲會唔會想睇其他角色介紹,如果大家想睇既話我都唔介意繼續講 當然有其他熟手既師兄講就唔洗我黎

最後嗰張黠解咁似Hannibal 不過多謝巴打介紹ww啲反派 平時冇睇開ww剩係睇其他角色 唔知原來ww反派啲故仔咁豐富
btw其實巴打可以識吓介紹其他冷門美漫角色畀啲冇睇過美漫或者美漫新手知
好似batman咁 好多人除咗joker, riddler, bane之外就唔識其他角色 可以試吓介紹多啲好似hush, Hugo strange或者clay face嗰啲比較冷門不過幾得意嘅角色畀多啲人識

靚圖(?)收尾

最後嗰張黠解咁似Hannibal 不過多謝巴打介紹ww啲反派 平時冇睇開ww剩係睇其他角色 唔知原來ww反派啲故仔咁豐富
btw其實巴打可以識吓介紹其他冷門美漫角色畀啲冇睇過美漫或者美漫新手知
好似batman咁 好多人除咗joker, riddler, bane之外就唔識其他角色 可以試吓介紹多啲好似hush, Hugo strange或者clay face嗰啲比較冷門不過幾得意嘅角色畀多啲人識

睇美劇Gotham會識多啲

靚圖(?)收尾

睇美劇Gotham會識多啲

我都係舉例可以介紹咩角色畀啲冇睇美漫嘅人識 或者可以介紹好似John Constantine呢啲好出名不過多數冇睇過漫畫嘅人都唔識嘅角色
勁鐘意john Constantine
又型又勁 之前睇咗n次套戲
但漫畫裡面專業賣隊友
但漫畫裡面專業賣隊友

專業人渣
套劇播左幾集就比人cut左
但漫畫裡面專業賣隊友

專業人渣

套劇其實幾正 但係俾人cut咗
john其實有啲似識魔法嘅batman 佢唔似其他魔法師用啲勁魔法屈人機 反而係用腦打贏人 仲勁到可以呃到the presence
話時話有冇的有睇新一集batman 佢同catwoman求婚
話時話有冇有睇新一集batman 佢同catwoman求婚
但漫畫裡面專業賣隊友

專業人渣

套劇其實幾正 但係俾人cut咗
john其實有啲似識魔法嘅batman 佢唔似其他魔法師用啲勁魔法屈人機 反而係用腦打贏人 仲勁到可以呃到the presence

出口術
我覺得佢啲魔法都已經算高級
正啊好鐘意呢個post同d介紹完全唔識WW既反派
正啊好鐘意呢個post同d介紹完全唔識WW既反派

我本身都唔識都係睇完套戲先慢慢查下佢有邊個反派
開呢個po都係想比啲同我一樣唔識既人有啲基本認知希望可以引更多人入DC坑
原來仲有Circe未講好似話係必需要識
有無多d靚女反派講下
有無多d靚女反派講下

有一個Circe
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速

而家開始寫
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油
年尾做JL你會唔會再開呢啲post
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?
JL反派數都數唔完喎我唔知我有冇心力講曬
定係你想睇JL個幾個成員既介紹
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

寫邊個我冇所謂 我只係好鍾意睇呢啲介紹姐
有無多d靚女反派講下

有一個Circe

加速加速

而家開始寫

巴打加油

仲想睇?

寫邊個我冇所謂 我只係好鍾意睇呢啲介紹姐

到時有人想睇又冇人開po而我又有心力既話我先獻醜啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞