Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
batman
Hush, killing joke, tdk returns 就必睇架啦

Year One就睇下你頂唔頂得順個作畫
batman
Hush, killing joke, tdk returns 就必睇架啦

Year One作畫?
識睇一定睇DK2 (Dark Knight Strikes Again)
以前小虎個網有Batman時間線
好正
http://amzn.com/lm/R1UHH2393Q3CDD
Batman初初可以跟呢個次序睇晒先,之後再補返中間其他書
不過好耐冇更新
http://amzn.com/lm/R1UHH2393Q3CDD
Batman初初可以跟呢個次序睇晒先,之後再補返中間其他書
不過好耐冇更新

Thanks
想由batman/ww開始 之後應該會慢慢追埋jl 其他成員

終於有人想睇WW
我學人寫左d介紹睇下你有冇興趣
http://m.hkgolden.com/view.aspx?message=6733691&&page=1

大部分書下面bt搵得到
http://kickasstorrents.to/wonder-woman-pre-new-52-nem-t8967908.html

睇下幫唔幫到你
我唔知有冇理解錯
但係dr psycho個介紹好似將pre/post crisis溝埋晒黎講
咁樣得唔得
batman

Year One作畫?
識睇一定睇DK2 (Dark Knight Strikes Again)

舊畫風未必個個啃得落
第2個版本既起源係New52時代,同第1個版本起源頗大分別,但力量來源依然係魔法。

呢個版本入面,Barbara係華盛頓既五角大廈工作,佢負責將有可能可以被用作軍事武器既工藝品分類記錄。佢同時亦成為左初到美國既WW既第1個人類朋友。

好多人以為佢係五角大廈工作期間,唔小心被一把祭祀用既刀割傷,被刀附帶既魔法感染而成為邪惡既Cheetah;但真相係Barbara偷左呢把刀,而且係祭祀入面自己將把刀刺入自己既心臟。

原來Barbara由細到大都係被一個邪教養大,呢個邪教既所有人都係充滿野性既獵人,佢地甚至逼Barbara殺死自己既哥哥。Barbara成為Cheetah之後,回歸到呢個邪教並利用Cheetah既力量殺死左邪教既leader,食左個leader既心。而經過正義聯盟既追查後,WW先發現原來Barbara係五角大廈做野之前已經係一個用過唔同假名既罪犯,Barbara只係佢其中一個假名;而邪惡既並唔係Cheetah,而係Barbara本身。

題外話,Barbara用過既假名包括 Priscilla Rich ,Deborah Domaine同Sabrina Ballesteros,呢3個名來自於其他3代Cheetah既本名。

呢個造型幾好,可以直接用落電影 (rebirth個look就不了
我唔知有冇理解錯
但係dr psycho個介紹好似將pre/post crisis溝埋晒黎講
咁樣得唔得

我跟comicvine黎翻譯佢應該係直接由golden age講到flashpoint前
第2個版本既起源係New52時代,同第1個版本起源頗大分別,但力量來源依然係魔法。

呢個版本入面,Barbara係華盛頓既五角大廈工作,佢負責將有可能可以被用作軍事武器既工藝品分類記錄。佢同時亦成為左初到美國既WW既第1個人類朋友。

好多人以為佢係五角大廈工作期間,唔小心被一把祭祀用既刀割傷,被刀附帶既魔法感染而成為邪惡既Cheetah;但真相係Barbara偷左呢把刀,而且係祭祀入面自己將把刀刺入自己既心臟。

原來Barbara由細到大都係被一個邪教養大,呢個邪教既所有人都係充滿野性既獵人,佢地甚至逼Barbara殺死自己既哥哥。Barbara成為Cheetah之後,回歸到呢個邪教並利用Cheetah既力量殺死左邪教既leader,食左個leader既心。而經過正義聯盟既追查後,WW先發現原來Barbara係五角大廈做野之前已經係一個用過唔同假名既罪犯,Barbara只係佢其中一個假名;而邪惡既並唔係Cheetah,而係Barbara本身。

題外話,Barbara用過既假名包括 Priscilla Rich ,Deborah Domaine同Sabrina Ballesteros,呢3個名來自於其他3代Cheetah既本名。

呢個造型幾好,可以直接用落電影 (rebirth個look就不了

我都覺得呢個look幾靚

injustice cheetah個都唔差
batman

Year One作畫?

舊畫風未必個個啃得落

點都係tdkr畫風難啃過year one下話
batman

Year One作畫?

舊畫風未必個個啃得落

year one易入口好多 tdkr如果新上手可能會接受唔到 不過batman故仔好多都好撚正 如果接受到舊畫風真係要睇吓
btw dc其實都幾偏心 三巨頭得batman可以出咁多個正故仔 superman都有唔少但係完全比唔上batman ww就更加唔洗講
batman

Year One作畫?

舊畫風未必個個啃得落

year one易入口好多 tdkr如果新上手可能會接受唔到 不過batman故仔好多都好撚正 如果接受到舊畫風真係要睇吓
btw dc其實都幾偏心 三巨頭得batman可以出咁多個正故仔 superman都有唔少但係完全比唔上batman ww就更加唔洗講

Batman係親生仔
batman

Year One作畫?

舊畫風未必個個啃得落

Batman係親生仔

DC = Daddy Comics
batman

Year One作畫?

舊畫風未必個個啃得落

Batman係親生仔

DC = Daddy Comics

成個Batfamily個個成員都有自己一本
想由batman/ww開始 之後應該會慢慢追埋jl 其他成員

終於有人想睇WW
http://m.hkgolden.com/view.aspx?message=6733691&&page=1

大部分書下面bt搵得到
http://kickasstorrents.to/wonder-woman-pre-new-52-nem-t8967908.html

睇下幫唔幫到你

唔該巴打

終於有人想睇WW

大部分書下面bt搵得到

睇下幫唔幫到你

唔該巴打

唔明唔怕問,答到一定答

injustice cheetah個都唔差

Cheetah既靚圖好難搵
Batman: No Man's Land係咪都係經典之一?
Batman: No Man's Land係咪都係經典之一?

啱啱見到想講 係咪地震嗰本
我唔知有冇理解錯
咁樣得唔得

我跟comicvine黎翻譯佢應該係直接由golden age講到flashpoint前

睇dcwikia如果冇理解錯Golden age到post crisis應該有三個
就好似WW咁golden age(earth 2), silver age(earth 1), post crisis(new earth)
所以好似comicvine咁連埋講我覺得好怪
基本上講到vanessa果度已經係post crisis,同前面其實係唔接

係,以前占士好推介睇呢個,不過好長好多人物
我到宜家都未睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞