Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
全部都女巨人

同一個人黎
支持

估下第二集會咩反派

介紹完一個角色之後我會簡單講下佢出現既可能性
我介紹既反派都係一啲大機會出現係dceu既反派
Wonder Woman電影洗到白曬,我一直對佢印象都係好戰、無腦,又鍾意生事既Bitch , Gal Gadot

好似得Injustice版()係咁

漫畫入面好似都係串串貢+好戰?
injustice係仆街姐 唔同嘅

bvs diana係串串貢

Injustice個個係賤女人害死幾多人
好鍾意睇呢d介紹post 支持樓主
比擘大口張圖嚇親

即時諗到進擊的巨人
LM支持
為愛人復仇

一段時間之後,Ryan被宿敵Dwarf Star聘用既僱佣兵Deathstroke殺死。

而Doris被Bane邀請加入左Secret Six(一個執行秘密任務既組織),之後Amanda Waller以將害死Ryan既幕後黑手身份話比Doris知,換取Doris自願加入Suicide Squad。

Doris知道後,邀請Dwarf Star入自己間房,色誘佢,之後將Dwarf Star打至全身嚴重骨折。
ww電影咁成功其中一個原因就係帶出到個信息, 下集要做得好既話個boss一定唔可以再流於打打殺殺個層面, 例如如果係cheetah又會變做普通英雄打反派呢d 9野, 連感動位都好難有, 但係睇返ww堆反派無咩邊個特別深刻 所以我都有d擔心ww2 keep唔keep到第一集個水準
Giganta能力:
幾秒內變成幾百米既巨人,佢似乎可以自己控制變幾大
係唔用能力既情況下佢既力量都比常人大,而變大之後力量、抗打撃、耐力亦都隨之增加。
最近克服左變大時智力下降既問題
ww電影咁成功其中一個原因就係帶出到個信息, 下集要做得好既話個boss一定唔可以再流於打打殺殺個層面, 例如如果係cheetah又會變做普通英雄打反派呢d 9野, 連感動位都好難有, 但係睇返ww堆反派無咩邊個特別深刻 所以我都有d擔心ww2 keep唔keep到第一集個水準

講真豹女一定係WW最家傳互曉既反派 睇導演決定
Giganta能力:
幾秒內變成幾百米既巨人,佢似乎可以自己控制變幾大
係唔用能力既情況下佢既力量都比常人大,而變大之後力量、抗打撃、耐力亦都隨之增加。
最近克服左變大時智力下降既問題

進擊的巨人喎

但係打cheetah就有香港觀眾最鍾意睇既港產片式貼地拳頭交
角色點評及DCEU展望

希望大家唔好怪我用Giganta作為第一個介紹既反派,因為佢係WW既反派入面我最中意同較為熟悉既角色。佢係一個大情大性既女人,雖然誤入歧途但係仍然抱有正常人會有既感情,佢同Ryan Choi之間既故事我係真心被佢地觸動過,所以睇漫畫個陣因為WW拆散呢一對CP而好憎WW

作為WW既宿敵,Giganta同WW實力相差得有啲遠,基本上每次都比WW同JL打敗。但佢同時係一個明白事理既人,係真正危機既時候都願意幫Heroes手(例如New 52既Forever Evil事件入面就有幫過Pandora)。

如果Giganta會係dceu出場,我相信佢既origin同形象會以第3個版本既起源為藍本,我惗點都好過由猩猩變巨人掛?不過,就算佢會加入DCEU,我相信佢都唔會係WW電影既Boss,一黎佢既能力唔勁,二黎佢既能力已經比MCU既Ant Man重複左。而佢既情人Atom相信都唔會有戲份,WB應該都唔想比人話抄Marvel(雖然漫畫入面係Atom出先過Ant Man)。

未來最有可能見到佢應該會係Suicide Squad系列既電影,作為SS其中一個成員;或者係WW既電影入面作為小反派出場(好似Cap3入面既Crossbone咁)。

關於Giganta既介紹到呢度為止,下一篇應該會介紹豹女Cheetah

搵資料再翻譯都幾花時間,下一次介紹應該會打得簡短啲同冇咁多圖,希望巴打們可以繼續支持

Ryan Choi係香港人
Circe都好出名喎

但係打cheetah就有香港觀眾最鍾意睇既港產片式貼地拳頭交

問題係第一集已經話係神, 仲打拳頭交又會比人屌代入唔到, 但唔打拳頭交打魔法系又會比人話離地離到代入唔到, 根本好難搞, 真係好考女導功力

老實講如果女導連第2集都做得好, 我覺得成個dceu都應該要比佢搞
比擘大口張圖嚇親

補圖
Circe都好出名喎

對Circe冇乜印象 等我搵下資料

問題係第一集已經話係神, 仲打拳頭交又會比人屌代入唔到, 但唔打拳頭交打魔法系又會比人話離地離到代入唔到, 根本好難搞, 真係好考女導功力

老實講如果女導連第2集都做得好, 我覺得成個dceu都應該要比佢搞

將Cheetah改成體格接近神級有冇得諗?但又加入些少獵人、獵物角力元素

將Cheetah改成體格接近神級有冇得諗?但又加入些少獵人、獵物角力元素

Cheetah本身能力來源係魔法,話佢可以傷到WW唔過份

其實我覺得續集應該100%講神魔啲嘢 直程fantasy film咁拍 可以一石二鳥講晒 cheetah/circe (e.g. 上半出打cheetah, 後尾先知circe係幕後黑手, 控制緊cheetah etc.)

其實我覺得續集應該100%講神魔啲嘢 直程fantasy film咁拍 可以一石二鳥講晒 cheetah/circe (e.g. 上半出打cheetah, 後尾先知circe係幕後黑手, 控制緊cheetah etc.)

唔好咁樣,我會諗起蜘蛛俠第三集

唔好咁樣,我會諗起蜘蛛俠第三集

ares一定會再出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞