Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
以前spidey/老爺有咩問就問四小巴, WW就小智巴
美漫post至慢都起碼一個禮拜推得爆/要開另一個post

一個禮拜?講真美漫post唔覺太大分別喎
係rebirth初期先多少少人姐

Rebirth初期推post快到痴左線

呢個形容一流
仲要好多都係買書資訊

買到傻左

儲完全套1st print #1就唔見晒人

除左batman棄曬
Doomsday clock先追番
以前spidey/老爺有咩問就問四小巴, WW就小智巴
美漫post至慢都起碼一個禮拜推得爆/要開另一個post

一個禮拜?講真美漫post唔覺太大分別喎
係rebirth初期先多少少人姐

Rebirth初期推post快到痴左線

呢個形容一流
仲要好多都係買書資訊

買到傻左

儲完全套1st print #1就唔見晒人

班人真係買到傻左
起源:

同Giganta一樣,豹女Barbara既起源都有幾個版本。而佢既能力來源同第1代豹女完全唔同。

係最原始既起源入面,Barbara原本係一個考古學家。Barbara有一次同佢既考察隊一齊係非洲搜尋Urzkartaga既神殿,佢地已經用左兩個月但仍然未搵到。一個巫醫表示佢可以帶領佢地前往神殿,但Barbara同考察隊既其他成員並唔知道其實佢地正步入緊一個陷阱。

當佢地意識到被人埋伏既時候,Barbara同考察隊入面另一個男成員成功逃走。佢地偷偷潛入個城市,見到其他被捉住既考察隊成員被獻祭。Barara對其他人既性命毫不在意,只對個儀式及佢代表既信仰有興趣。原來,呢個部落既人準備喚醒佢地既守護神,貓之女神Cheetah。

呢個時候,突然有一班男人衝入黎,對住班教徒開槍,更將本來被選中成為Cheetah既人殺死(另一個講法話係Barara開槍殺左佢)。當部落祭司—Chuma就快被殺既時候,Barbara救左佢,但佢地被困左係Urzkartaga神殿入面。Chuma對Barbara講左Cheetah同植物之神Urzkartaga既故事,每次被選中成為Urzkartaga既新娘既人只要奪去一條生命就會成為新既Cheetah,並會被給予長生不老既生命(呢段唔肯定理解得岩唔岩)。

Barara聽完之後渴望擁有長生不老,於是就殺死左同行既另一個男團員,而Chuma就開始準備儀式,令Barbara化身成Cheetah。成為Cheetah既Barbara長出豹既皮毛,獲得Cheetah既力量同利爪,佢迅速地殺死所有襲撃神殿既人,並食左佢地既肉。當神殿入面仲企係度既人只剩返Barbara同Chuma既時候,Chuma知道自己只可以繼續協助Barbara,Chuma就咁成為左佢既助手,兩個一齊返左英國。

返到英國之後Barbara發現自己既人類形態變得愈黎愈虛弱,但Cheetah形態就未受影響。原來Chuma唔記得左成為Cheetah既人必須係處女,而Barbara唔符合呢個條件,因此被Urzkartaga詛咒,必須要靠食新鮮既生肉黎維持生命。

Barbara認為WW既Lasso of Truth可能有治癒佢既能力,於是同Chuma展開對WW既攻撃,Barbara同WW既恩怨亦就此展開。

推下先
支持樓主留名
幫推
佢如果電影出場係要重新設定過個形象

你睇bvs同ww都知反派形象一定會大改
回覆量=更新效率

暫時都係薩德將軍最型

暫時都係薩德將軍最型

佢著緊身杉個陣不了
但著甲係幾型
其實我好中意SS既Joker
會唔會介紹吓Maxwell lord?
支持巴打,你幾有心機打得好詳細
雖然我對WW 零興趣,但係呢d反派介紹仲好睇

Maxwell Lord應該唔算WW既反派?
印象中佢有心靈控制既能力
支持巴打,你幾有心機打得好詳細
雖然我對WW 零興趣,但係呢d反派介紹仲好睇

多謝支持
我本身都對WW冇乜興趣同認識,我都係睇完啲角色資料邊學邊打

最近出場勁到
Jl vs ss

最近出場勁到
Jl vs ss

Supergirl第1季都有佢又係玩心控
Wonder Woman反派 吸引力不大
反而我對不同版本既superman /batman 個d有興趣
上網睇過有白燈batman 蘇聯superman
好過引

可能我誤會咗,因爲對佢最深印象係WW大亭廣眾殺佢
Wonder Woman反派 吸引力不大
反而我對不同版本既superman /batman 個d有興趣
上網睇過有白燈batman 蘇聯superman
好過引

Batman仲做過黃燈

有啲咁既事?

有啲咁既事?

有呀,又係頸

有啲咁既事?

New52之前,佢心控佢大超,搞到要WW俾電視影住都要殺佢。

有啲咁既事?

有呀,又係頸

喺Superman面前扭斷Maxwell Lord條頸

有啲咁既事?

有呀,又係頸

喺Superman面前扭斷Maxwell Lord條頸

WW先係戰神

邊有大亭廣眾, 果度好似得SM, WW同Maxwell三個人
係之後brother eye播出黎咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞