Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
會唔會介紹吓Maxwell lord?

Maxwell Lord應該唔算WW既反派?
印象中佢有心靈控制既能力

可能我誤會咗,因爲對佢最深印象係WW大亭廣眾殺佢

邊有大亭廣眾, 果度好似得SM, WW同Maxwell三個人
係之後brother eye播出黎咋嘛

手頭搵唔到書,記憶錯誤

邊有大亭廣眾, 果度好似得SM, WW同Maxwell三個人
係之後brother eye播出黎咋嘛

手頭搵唔到書,記憶錯誤

老實講我幾唔鍾意呢件事, 呢度開始到one year later既vol3我會用失控黎形容.
Wonder Woman反派 吸引力不大
反而我對不同版本既superman /batman 個d有興趣
上網睇過有白燈batman 蘇聯superman
好過引

Batman仲做過黃燈

唔係好明 黃燈同綠燈有咩分明
好俊仲有好多顏色
反而我對不同版本既superman /batman 個d有興趣
好過引

Batman仲做過黃燈

好俊仲有好多顏色

燈戒共有9種色,每一種代表一種感情
紅 憤怒
橙 貪婪
黃 恐懼
綠 意志力
藍 希望
靛 憐憫
紫 愛

而另外兩種色唔係代表感情咁簡單
黑 死亡
白 生命
好過引

Batman仲做過黃燈

好俊仲有好多顏色

紅 憤怒
橙 貪婪
黃 恐懼
綠 意志力
藍 希望
靛 憐憫
紫 愛

黑 死亡
白 生命

而每一種燈戒都會係宇宙入面自動搜尋有資格成為燈俠既人,每種顏色都有一隊軍團(除左橙燈得一條友)
好過引

Batman仲做過黃燈

好俊仲有好多顏色

紅 憤怒
橙 貪婪
黃 恐懼
綠 意志力
藍 希望
靛 憐憫
紫 愛

黑 死亡
白 生命

而每一種燈戒都會係宇宙入面自動搜尋有資格成為燈俠既人,每種顏色都有一隊軍團(除左橙燈得一條友)

同埋每種燈戒能力都唔同
想了解燈戒慨念既話可以睇下大事件Blackest Night
第2個版本既起源係New52時代,同第1個版本起源頗大分別,但力量來源依然係魔法。

呢個版本入面,Barbara係華盛頓既五角大廈工作,佢負責將有可能可以被用作軍事武器既工藝品分類記錄。佢同時亦成為左初到美國既WW既第1個人類朋友。

好多人以為佢係五角大廈工作期間,唔小心被一把祭祀用既刀割傷,被刀附帶既魔法感染而成為邪惡既Cheetah;但真相係Barbara偷左呢把刀,而且係祭祀入面自己將把刀刺入自己既心臟。

原來Barbara由細到大都係被一個邪教養大,呢個邪教既所有人都係充滿野性既獵人,佢地甚至逼Barbara殺死自己既哥哥。Barbara成為Cheetah之後,回歸到呢個邪教並利用Cheetah既力量殺死左邪教既leader,食左個leader既心。而經過正義聯盟既追查後,WW先發現原來Barbara係五角大廈做野之前已經係一個用過唔同假名既罪犯,Barbara只係佢其中一個假名;而邪惡既並唔係Cheetah,而係Barbara本身。

題外話,Barbara用過既假名包括 Priscilla Rich ,Deborah Domaine同Sabrina Ballesteros,呢3個名來自於其他3代Cheetah既本名。

有啲咁既事?

有呀,又係頸

喺Superman面前扭斷Maxwell Lord條頸

WW先係戰神

因為呢個係唯一(?)可以解開佢控制SM既方法.
Diana都只係堅信去做應該要做既事.
好過引

Batman仲做過黃燈

好俊仲有好多顏色

紅 憤怒
橙 貪婪
黃 恐懼
綠 意志力
藍 希望
靛 憐憫
紫 愛

黑 死亡
白 生命

同埋每種燈戒能力都唔同
想了解燈戒慨念既話可以睇下大事件Blackest Night

Blackest Night買齊
Pre FP既Cheetah咁就講完
Diana幫佢搵返人性
俾阿根廷佬搶左做cheetah
one year later後circe好似幫佢可以隨時變
之後又幫Ares搞左隻核突野Genocide 出黎
Diana幫佢搵返人性

我講既係起源唔係佢成個人生所以好簡短
Diana幫佢搵返人性

阿根廷佬姐係第4代Sebastian?
Diana幫佢搵返人性

頭兩個見你講到尾以為呢個都係
Diana幫佢搵返人性

阿根廷佬姐係第4代Sebastian?

Diana幫佢搵返人性

頭兩個見你講到尾以為呢個都係

Giganta係因為我有睇過佢同Atom既故事比較熟所以順便講埋
Cheetah我唔熟所以講左起源就算
歡迎你講埋佢其他經歷
題外話 flash入面已經confirm左arrowverse有Cheetah

有啲咁既事?

有呀,又係頸

WW先係戰神

Diana用咗Lasso of Truth問Maxwell點停止mind control, Maxwell話唯一方法係要殺咗佢

有啲咁既事?

有呀,又係頸

WW先係戰神

Diana用咗Lasso of Truth問Maxwell點停止mind control, Maxwell話唯一方法係要殺咗佢

我覺得唯唔唯一只係睇作者點寫
始終呢個故事我真係唔鍾意

有啲咁既事?

有呀,又係頸

WW先係戰神

我覺得唯唔唯一只係睇作者點寫
始終呢個故事我真係唔鍾意

唯一 as in 除咗我自己解除之外,唯一嘅方法
Maxwell Lord呢啲癲佬又點會乖乖聽話呢
http://www.cbr.com/wonder-woman-15-probable-villains-for-the-sequel/
痴q左線

ANTI-MONITOR

如果用Max既話
Wonder Woman VS Superman: Fall of Justice
http://www.cbr.com/wonder-woman-15-probable-villains-for-the-sequel/
痴q左線

反監似聯盟敵人多
痴q左線

如果用Max既話
Wonder Woman VS Superman: Fall of Justice

橫掂都係
superman殺咗WW
跟著痴咗線變injustice
痴q左線

如果用Max既話

橫掂都係
superman殺咗WW
跟著痴咗線變injustice

Injustice要上大銀幕還太早了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞