Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
琴日成日唔得閒返嚟推post
樓主下次會唔會介紹aquaman 佢應該係jl入面第二個少人識嘅角色

佢除左Black Manta同Ocean Master仲有咩反派

Sad story

我反而想睇同Vision撞樣個個(唔記得咩名)
細個睇卡通記得佢能力係穿透 但都係成日比人打中

冇印象
穿牆我剩係惗起火星獵人
晏啲開始打字
過左3000年之後,Circe開始隱居於Aeaea入面,好少再離開島上,而世人亦開始忘記呢位恐怖既女巫,Circe亦對現狀好滿意。但當WW首次露面時,Circe意識到亞馬遜人仲未滅絕,WW對和平既推動令佢既地位受到威脅,島上既居民開始憎恨Circe,甚至一啲佢既獸奴(被Circe變成動物既人) 都開始反抗佢。

Circe惗起Hecate既預言,Hecate同WW都係女神,Circe相信WW就係預言入面既第2個女巫,如果WW殺左Circe,Hecate既靈魂就會係佢身上重現。但Circe又怕直接殺死WW都有可能符合預言條件,於是佢打算趁WW同朋友去希臘旅行個陣捉走佢,再將佢變返做泥土形態(WW係宙斯用泥土造出黎)。但佢既計劃被WW既朋友Julia Kapatelis破壞左,而Circe同佢既堡壘被眾神之信使Hermes(偷竊者、醫者及旅人之神,速度好快)傳送走左。

( Hermes)
樓主下次會唔會介紹aquaman 佢應該係jl入面第二個少人識嘅角色

頭先睇左下Aquaman啲反派
好多好有趣既造型

佢除左Black Manta同Ocean Master仲有咩反派

Sad story

冇印象
穿牆我剩係惗起火星獵人

係呀就係佢

Sad story

冇印象
穿牆我剩係惗起火星獵人

係呀就係佢

元祖七巨頭你都唔記得
不過我對佢都係0認識冇睇過佢既個人刊
剩係知佢係綠火星人,識心電感應、變形、穿透佢既人類形態好似係黑人黎
佢既力量可以同超人有得揮,但佢怕火

Sad story

冇印象
穿牆我剩係惗起火星獵人

係呀就係佢

元祖七巨頭你都唔記得
不過我對佢都係0認識冇睇過佢既個人刊
剩係知佢係綠火星人,識心電感應、變形、穿透佢既人類形態好似係黑人黎
佢既力量可以同超人有得揮,但佢怕火

佢其實等於batman加superman 但係因為咁會搞到佢哋冇得撈先唔畀martian manhunter出少啲場

你哋成日都笑鳩aquaman 其實佢幾型但係啲人成日笑佢剩係識同魚傾計
佢明明有superman咁勁 老婆又識控制水打人 仲要係amber heard

Sad story

因為佢係控制自己密度先可以穿透 佢俾人打嗰陣都唔知應該用咩密度先避到所以先俾人打中
題外話MM件衫其實係佢身體嘅一部份 所以佢其實幾十年嚟都係裸體出場

你哋成日都笑鳩aquaman 其實佢幾型但係啲人成日笑佢剩係識同魚傾計
佢明明有superman咁勁 老婆又識控制水打人 仲要係amber heard

我成日覺得Aquaman好慘去到邊都比人bully
明明漫畫入面又靚仔電影演員又有型

Sad story

因為佢係控制自己密度先可以穿透 佢俾人打嗰陣都唔知應該用咩密度先避到所以先俾人打中
題外話MM件衫其實係佢身體嘅一部份 所以佢其實幾十年嚟都係裸體出場

我覺得佢好樣衰
SG個MM幾正常但個Miss Martian不了
Circe一黎就post crisis

Sad story

我覺得佢好樣衰

其實JL卡通個MM幾型
Circe一黎就post crisis

好似係因為佢Silver Age同Golden Age都好少出場,所以兩個網都冇提到

Sad story

我覺得佢好樣衰

其實JL卡通個MM幾型

不了
推得好慢
推得好慢

你推多啲
推得好慢

你推多啲

推得好慢

你推多啲

wonder woman好打過超人

冇明顯弱點

冇明顯弱點

要打超人一定可以打死WW 但係WW冇咩弱點會好似超人見到Kryptonite咁即刻變咗廢人
同埋WW係俾人訓練做戰士佢唔介意殺人 但係超人同batman一樣唔會殺人 搞到佢冇得發揮100%實力
所以WW某程度都叫做勁過超人(除咗Kingdom Come超人同Superman Prime One Million)
話說見到咁多鍾意美漫嘅人真係好開心

冇明顯弱點

要打超人一定可以打死WW 但係WW冇咩弱點會好似超人見到Kryptonite咁即刻變咗廢人
同埋WW係俾人訓練做戰士佢唔介意殺人 但係超人同batman一樣唔會殺人 搞到佢冇得發揮100%實力
所以WW某程度都叫做勁過超人(除咗Kingdom Come超人同Superman Prime One Million)

力量同速度應該都係superman勁啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞