Wonder Woman漫畫反派介紹

745 回覆
224 Like 2 Dislike
留言支持
騎劫左

唔好咁啦 乖乖地施捨兩版畀我地9up下美漫唔係好過份姐 難得有腳

我唔介意不過如果我更新個po希望可以討論返少少相關既野等我唔好好似比人藍剔咁
睇開美漫但係對WW真係冇咩認識
剩係記得細個睇JL卡通WW啲反派 所以剩係記得circe,giganta同cheetah

好正路

你要我講JL其他人有咩反派我可以講成日都講唔完
WW我真係講唔出

我本身都剩係識Giganta同Cheetah
晏啲更新
騎劫左

唔好咁啦 乖乖地施捨兩版畀我地9up下美漫唔係好過份姐 難得有腳

我唔介意不過如果我更新個po希望可以討論返少少相關既野等我唔好好似比人藍剔咁

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

講埋呢個Cheetah,我想講埋Dr.Psyco
雖然唔鍾意強國,但係佢地真係有岀版社有心去買版權翻譯美漫,香港都曾經有,可惜無以為繼。

香港果啲出到老蓮咁大本,
梗係冇人買啦

果時劉定堅買版權出超人之死系列,
J 到我

點知買左幾期就知出事,
大本到
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

其實dr poison都係ww主要反派之一 雖然佢唔似cheetah嗰班友咁勁 不過都幾值得介紹
btw有冇人有睇flash#23 點解eobard會最後出返嚟 之前button唔係俾dr Manhattan一嘢收咗皮咩
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

其實dr poison都係ww主要反派之一 雖然佢唔似cheetah嗰班友咁勁 不過都幾值得介紹

有巴打唔建議我講Dr.poison,因為電影已經有呢個角色,觀眾都有一定了解
如果我講既話,可能會留返最後個幾個先講
我追緊㗎,懶人包
btw有冇人有睇flash#23 點解eobard會最後出返嚟 之前button唔係俾dr Manhattan一嘢收咗皮咩

未解
雖然唔鍾意強國,但係佢地真係有岀版社有心去買版權翻譯美漫,香港都曾經有,可惜無以為繼。

梗係冇人買啦

J 到我

點知買左幾期就知出事,
大本到

美漫係大本過日漫喎
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

其實dr poison同giganta一樣post cisis既WW書入面配角到唔配角
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

其實dr poison同giganta一樣post cisis既WW書入面配角到唔配角

老實講Giganta仲有存在感過佢連New52都唔係好覺有Dr.poison呢個人
騎劫左

如果有能力既話我會補充下好似之前講Diana係死左咁
騎劫左

如果有能力既話我會補充下好似之前講Diana係死左咁

拜託曬巴打
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

老實講Giganta仲有存在感過佢連New52都唔係好覺有Dr.poison呢個人

我冇記錯dr poison WW既N52出過一期咁大把
Cheetah都好少,其他人直頭好似係冇
因為N52既WW絕大部分時間都係家族情仇
騎劫左

你睇 真係一版起兩版止
下個係咪Circe

我冇記錯dr poison WW既N52出過一期咁大把
Cheetah都好少,其他人直頭好似係冇
因為N52既WW絕大部分時間都係家族情仇

Cheetah係JL同Forever Evil都有戲份Dr.Poison真係……
以前spidey/老爺有咩問就問四小巴, WW就小智巴
美漫post至慢都起碼一個禮拜推得爆/要開另一個post

一個禮拜?講真美漫post唔覺太大分別喎
係rebirth初期先多少少人姐

Rebirth初期推post快到痴左線

呢個形容一流
仲要好多都係買書資訊

呢個形容一流
仲要好多都係買書資訊

買到傻左

呢個形容一流
仲要好多都係買書資訊

買到傻左

儲完全套1st print #1就唔見晒人
起源:

同Giganta一樣,豹女Barbara既起源都有幾個版本。而佢既能力來源同第1代豹女完全唔同。

係最原始既起源入面,Barbara原本係一個考古學家。Barbara有一次同佢既考察隊一齊係非洲搜尋Urzkartaga既神殿,佢地已經用左兩個月但仍然未搵到。一個巫醫表示佢可以帶領佢地前往神殿,但Barbara同考察隊既其他成員並唔知道其實佢地正步入緊一個陷阱。

當佢地意識到被人埋伏既時候,Barbara同考察隊入面另一個男成員成功逃走。佢地偷偷潛入個城市,見到其他被捉住既考察隊成員被獻祭。Barara對其他人既性命毫不在意,只對個儀式及佢代表既信仰有興趣。原來,呢個部落既人準備喚醒佢地既守護神,貓之女神Cheetah。

呢個時候,突然有一班男人衝入黎,對住班教徒開槍,更將本來被選中成為Cheetah既人殺死(另一個講法話係Barara開槍殺左佢)。當部落祭司—Chuma就快被殺既時候,Barbara救左佢,但佢地被困左係Urzkartaga神殿入面。Chuma對Barbara講左Cheetah同植物之神Urzkartaga既故事,每次被選中成為Urzkartaga既新娘既人只要奪去一條生命就會成為新既Cheetah,並會被給予長生不老既生命(呢段唔肯定理解得岩唔岩)。

Barara聽完之後渴望擁有長生不老,於是就殺死左同行既另一個男團員,而Chuma就開始準備儀式,令Barbara化身成Cheetah。成為Cheetah既Barbara長出豹既皮毛,獲得Cheetah既力量同利爪,佢迅速地殺死所有襲撃神殿既人,並食左佢地既肉。當神殿入面仲企係度既人只剩返Barbara同Chuma既時候,Chuma知道自己只可以繼續協助Barbara,Chuma就咁成為左佢既助手,兩個一齊返左英國。

返到英國之後Barbara發現自己既人類形態變得愈黎愈虛弱,但Cheetah形態就未受影響。原來Chuma唔記得左成為Cheetah既人必須係處女,而Barbara唔符合呢個條件,因此被Urzkartaga詛咒,必須要靠食新鮮既生肉黎維持生命。

Barbara認為WW既Lasso of Truth可能有治癒佢既能力,於是同Chuma展開對WW既攻撃,Barbara同WW既恩怨亦就此展開。

Push

梗係冇人買啦

J 到我

點知買左幾期就知出事,
大本到

美漫係大本過日漫喎

唔係呀,
正常美漫size 細港漫少少。
但佢果時隆重其事,
封面底已經改左做厚硬皮,
入面都用埋好硬的粉紙,
直情成本圖畫冊咁款,
重大本過港漫

真係又撚大又撚重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞