[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(89)

1001 回覆
49 Like 6 Dislike
其實點解佢Fail左咁多次都仲要po上網佢知唔知醜 定係佢覺得自己咁樣好可愛好Q
好似啲俾人排擠嘅孤僻友膊頭上嘅頭皮
食嘉頓好過
不過牙明兩仔爺應該唔敢再掂麵包蛋糕既物體
難啃過光酥餅而家HSBC係咪已經唔使WFH?唔知林俊明lunch time係返zone1屋企食,定係可以出街偷食肉
大嗱嗱用左7 隻蛋喎!
唔post 出嚟俾人知咪蝕哂?
加速師,倒米師😂👍
究竟佢依家行緊咩路線????
換咗唔識上網嘅師奶廢post人設???
呢7隻雞蛋死得好慘
啃到佢個頭唔再起角嗰時(即係永世
無計
BE城好姊妹個個唔係大户太太 就做老闆
約出街都係shipping買下CHANEL Dior袋
我蝦連個MJ袋仔都係看看算了
邊比得上
佢應該好驚呢個post沉,佢不斷為自己製造noise
要強調7隻蛋、點都會爆炸
大拿拿用左7隻蛋,心痛死我蝦
一家三口又唔知要食幾日蛋糕喇
好心切靚佢先post story 啦
嫌自己未夠柒咩
整咩都失敗
又裂又乾
見到舊嘢想飲七杯水
咩廚師機都冇用啦
亂咁改材料份量
整咩都乾到爆裂
可唔可以有啲啲咁多進步呀
一係就整得好啲先比人睇啦
抵你比人追擊
蝦乾整親都淨係呢cheap 雞陽春野
但次次都失敗,又乾又裂又硬
搵次整啲高技術少少兼有裝飾架啦

又話自己有極高美學要求

不過睇佢都係窮酸唔捨得買料整野
連cream cheese , cream ,水果都唔捨得買
整係狂買麵粉
因為焗時, 張油紙係痴住個蛋糕的
起模後先搣番落黎
但唔知蝦蝦係開左FILTER 定乜
這個是Castella(古早蛋糕)? d 色水咁奇怪??
蝦師奶反正都失咗業
不如去報下再培訓課程正經學整飽餅啦!
失業人士仲可以攞津貼!

唔駛怕醜喎~
啲退休姨姨,仔大女大嘅師奶,腥香港人都唔識你,做同學完全唔尷尬。

伯母整得好靚
望見好想食
手動正評
要狠狠地買麵粉😂👍🏻
屋企有個抓不住的角仔,仲要我蝦上堂
累掛我蝦喇
屌你
直接用左焗爐牛油紙(可重用嗰種)?

佢係想整古早味 但 得麵粉 糖 蛋
個蛋糕邊同側邊d碎好似天花板發毛
望多幾眼都想打冷震
雞媽媽喊緊
臭蝦之前咪開live 教大家整蛋糕, 我蝦一定覺得自己技術好到可以開班教人
佢份人咁自大,自稱有天份又過目不忘,佢一定唔會比肯比錢跟人學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞