凶靈祭 薩滿 討論區

1001 回覆
82 Like 13 Dislike
但係撩下佢就會打一大段野 講好多大道理
都幾過癮
其實認自己睇錯 幾隻字就搞掂
今日唔黎幫手推post喇
戲如此帖

洗唔洗開 討論區2
轉載:

泰國把生雞蛋當作是聖潔之物
有些佛寺甚至拿生雞蛋當作供品
(還原用熟雞蛋)
阿贊(薩滿)也會用生雞蛋來供養小鬼,也就是劇中的巴揚

也有很多巫術利用生雞蛋來操作
例如劇中的治病
聽說治療好某人的病痛
打出來的蛋裡面還含有釘子

而打出黑色的蛋代表的是中了蠱

所以你也可以想成是尼姆在卜卦
想要要從蛋中得知一些異象
但一直都是正常的
直到黑色的蛋液
才知道對方不是哥哥
你咪當係擲聖杯咁睇囉
正,返去睇
同敏啪啪啪個3個係咩人嚟
人地講緊敏扔落草叢個陣冇食個bb
衝出黎柒
冇講咩人,但D紋身睇落係泰國傳統咒術紋身
相傳夠功力既法師紋左落去之後
只要守到規條就可以刀槍不入,邪魔不侵
但守身好似必要條件,所以果3條友破晒戒,D符文冇撚用
我鍾意呢套戲係戲後大家分析同討論;
不過sor9講句: 頭半場訓左 拖太耐。
開燈場原意我覺得係要你唔訓咁睇線索多過恐怖
因為你理解力有限

你追下文好難咩?
我第三/四個留言已更正
你條撚樣唔敢直接覆我
背後開始散佈謠言
企圖用你愚蠢嘅狗腦去抹黑的我真實既形象

「謠言能夠提供一種排解緊張情緒的口頭發泄途徑。它們通常能為這些情緒的存在做辯解,而如果直接面對這些情緒,當事者也許難以接受;受傳者在聽到某一無法接受的消息時,需要有一個排解的出口,否則便無法承受心理壓力。所以,“謠言總是在表現人們的恐懼、希望和期待,這些感情又希望有別人分擔”。」

31歲人洗唔洗咁驚我
整合推理我都知你做日資
冇做啦

其實你起人底對分析劇情有乜作用?
奶滋別黑

「我只係識左你三個幾月,但已經俾你個性格深深吸引住。但我知道我唔係唯一一個對你有好感既人,有另一位男同事都想追求你。
我每日就係打開whatsapp,睇下你幾時online,再睇下個位男同事係咪同時online,結果不出所料真係。
今晚,我本來一直無開過既whatsapp last seen都開左,
睇到你同男同事都係01:18最後上線,我就知道佢係你心目中既地位了

一開始睇覺得你好撚嘔心,條女知唔知你咁嘔心?
成晚Mon部電話check條29歲A0女同男同事,
個樣要幾柒既毒撚先會咁做

而家我覺得你好可憐呀
因為感情失敗所以有咁多精神問題
算啦我唔再踩你個頭落堆屎度

我之前一路喺度分析劇情
你估我唔想繼續推理咩
只係喺求證人同狗既位有未知既問題
大眾話係狗 我話未必係
跟手
就俾4-5個廢老jer撚住來針

唔全方位屌柒佢都唔得啦

你先頭係有講多謝修正嘅
你去到e個comment又"假設自認錯" ,跟住就被人激到跳制咁鬧人
更正響邊

不過都多謝你一開始好有心打咗段五顏六色嘅文回覆
無人buy係勞氣嘅
事後執返啲機

絕密公開
你個腦有冇咁直
你自己追post睇下係咪李光洙(永遠成員)開我拖先

假設我錯 同我已經更正左內容
係兩條時間軸來

另外你欠缺思考對方既回覆
只睇單一內容
概念:
記者就角度影相加行字
你同D蠢撚不加思索就相信無異

佢以重覆強逼性 用圖作為唯一既反擊工具
我開始改變句子結構

假設個時間軸係發生喺一開始

而我已承認錯誤既時候係發生喺第三至四個留言
並且以不同既句子結構重複表示最少五次

勞氣?
自我訓練來。
我對唔同人產生既心理現象都感到有興趣

我同你唔同之處係
我唔需要人地既認同就可以做自己
所以我=我
又學到野
你搞到我好似阿免老母咁癲笑

雖然好笑,但你都起唔到佢底㗎喎,冇相冇名你都係攻擊唔到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞