凶靈祭 薩滿 討論區

1001 回覆
82 Like 13 Dislike
類似西片驅魔戲咁,啲神父成日都俾隻魔搞掂,上帝都保唔到信徒
我覺得似巴揚神唔夠打/無呢個神,多過巴揚神體諒佢信有神嘅人就可以用黎講見證,因為神體諒念所以俾佢早死
乜鳩當啊 個大C講嫁 一開始見女主摸頭feel到好多隻
之後大C去左睇場評估現場 話係一體 有part係咁影D動物樹草
點經女主度出番黎 因為之前女主開左門 隻靈入過佢身體一次
咁咪成為左隻靈既媒介 姐係一道門
如果冇影響 一開頭都根本唔洗封住佢 直接呃佢入lomo身 嘔出黎咪得
你話女主唔應該有影響的話 連第一步封住佢都唔需要啦 諗返成個流程先啦
咩叫我既諗法 成套戲有講過 係咪要叫你重睇
設定嘅野都係鳩作嘅啫,唔洗咁認真要人重睇嘅
巴揚神唔夠打我覺得係因為一直肥薩滿都冇比巴揚神附身 所以力量唔夠
去到後期lomo果下 有冇機會係巴揚神上左佢身
因為巴揚神一直認定既人只有lomo
所以後期分左2班人
一班就爬地係邪靈分子
一班就巴揚神 撞頭
但去到最後巴揚神都好似真係唔夠打

第一句好同意 呢套戲根本陰D陰D係度討論緊宗教/信仰問題
中間有段2姊妹對話 你有冇見過巴揚神
到最後問返肥薩滿覺得有冇比巴揚神附過身
所以我覺得係幾正
咁果位巴打執著姐
我冇糾結係D bug身上
鬼片係咁嫁啦 點解以前睇鬼上身一定係大力左 都係冇得解嫁
哩兩幕係幾分幾秒
其實開頭盲婆果段情節有咩意思?
冷靜啲巴打,套戲本來就好多難以理解或者冇邏輯既常理,大家都係喺度鳩噏下唔使太認真

就如我岩岩講,舅父識自動導航搵隻女鬼, 上一次就搵咗成個月
再要講既話,隻女鬼帶隻B逃走左,喺草叢想隊冧舅父,但係屋企幾日趁佢瞓覺又唔郁手舅父一家仲若無其事一齊住
呢啲根本冇得講
因為你拗既野連基本邏輯都錯
話女主出黎冇影響 咁根本連最開頭封住佢都唔洗啦
姐係成part戲可以cut走啦
巴揚神心諗:我搵過第二個上身算,唔陪你地癲

lomo同阿免battle時,都以為巴揚神上身有一線生機,但lomo奸笑好撚恐怖,又覺得係邪靈扮,去呃班白衣徒弟然後逐一擊破

所以都幾肯定成套野巴揚神無出過場
隊冧隻狗都唔隊個B,好撚唔公平
害匙無爛尾喎,呢套到最後唔知個諾想點咁.好似一時正常一時又上身咁,cameraman又專業到違反人性咁.
雪姑七友七個小矮人 雪姑七友七個同床瞓
七個矮仔有七碌…..
下 我同男朋友睇到訓著左
係得叫尾段叫有少少刺激
真心勁失望 套野似乎請左好多PR打手谷票房
最好笑係 前日捉個BB 仲要出刀仔 舅父仲話好危險
法事嗰日就 舅母3個人守門口
真係當觀眾弱智
其實呢套片鍾意俾好多似層層既證據俾觀眾, 但冇一樣係有100%把握
例如巴揚神係咪真係存在, 又或者有冇蒲過頭, 成條片都冇100%確定過
所以呢套片適宜較開放式既討論, 而唔會有100%既結論
識野
證明你淨係睇到面果浸
老母曾經拒絕過巴揚神
巴揚神上佢身搞事當報復都唔出奇
巴揚又唔係耶蘇
念佢地帶敏第一次去見大師個陣
大師一摸敏個頭就話佢地係咪帶過敏做咩法事
而事實係敏個老母見個女上身 就唔聽念講帶咗敏搵個街外既法師降神
之後個大師就話敏做完個場降神儀式之後就好似打開咗道門
話敏就好似架插咗車匙既車咁任人開
所以各種唔同既靈都上咗敏身
而呢堆靈既怨念已經強到好似成為一個好強大既怨念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞